opstina gornji milanovac

30. maj 2016.
Konferencija za novinare predsednika opštine


gm

Predsednik opštine Dejan Kovačević, na osnovu izveštaja Odeljenja za inspekcijske poslove BR: 4-07-354 od 24. maja 2016. godine sazvao je konferenciju za novinare i obavestio javnost o stanju objekta "Dom kulture". Ovim izveštajem nalaže se Opštinskoj upravi kao investitoru da u roku od 30 dana od dana prijema rešenja pribavi upotrebnu dozvolu za objekat Doma kulture faza I celina "A" i II, kao i svih prostorija u sastavu tzv. "male sale" koje su u upotrebi, a locirane su u objektu Doma kulture faza II u ulici Vojvode Milana Obrenovića broj 4, u Gornjem Milanovcu. Istim rešenjem nalaže se da deo objekta Doma kulture faze I i II koji je od javnog značaja ne koristi, a do pribavljanja validne upotrebne dozvole u skladu sa odredbama Zakona o planiranju i izgradnji.


Predsednik opštine Dejan Kovačević obavestio je novinare da je uvidom u dokumentaciju o izgradnji dela objekta Doma kulture od ukupno ugovorenih radova odnosno od 428.551.240 dinara plaćeno je 366.788.056 dinara, dok suma koja je preostala za plaćanje iznosi 61.763.184 dinara. Dodatni radovi koji nisu predviđeni ugovorom iznose 45.107.906 dinara.


Predsednik Kovačević je istakao da je zapanjem činjenicom da je načelnik opštinske uprave Gorica Petrović, koja je vodila investiciju zajedno sa stručnim nadzorom i koordinacijom dozvolila da se u izgradnji objekta odstupi od planske dokumentacije napomenuvši da taj stručni nadzor i koordinacija budžet opštine košta 7.120.400 dinara. Od pomenute sume najviše je opredeljeno za stručni nadzor studija "BAUHAUS" Čačak 3.126.000 dinara, zatim stručne i savetodavne usluge profesora Milana Glišića u iznosu 645.000 dinara, za stručni nadzor firme "Arhitekti Tomić" d.o.o. 1.374.600 dinara. Još veće iznenađenje je to što je načelnik opštinske uprave Gorica Petrović predložila donošenje rešenja o rušenju dela izgrađenog objekta, i neusvajanje istog kako bi se ušlo u proces ozakonjenja odnosno legalizacije.


Iz svega iznetog predsednik opštine Dejan Kovačević je istakao da su isključivi krivci za to što su prilikom posete raznim manifestacijama koje su održavane u Domu kulture svi građani, organizatori, deca učesnici bili ugroženi, Milisav Mirković kao direktni nalogodavac budžeta i Gorica Petrović koja je vodila celokupnu investiciju, okarakterisavši takvo ponašanje kao neodgovorno vršenje vlasti što su građani opštine Gornji Milanovac i 24. aprila potvrdili. Zbog grubog kršenja zakona, Gorica Petrović će u najkraćem mogućem roku biti smenjena sa mesta načelnice Opštinske uprave.


"Konsultovaćemo pravnike i arhitekte i da,kao tim pokušamo da nađemo najbolje rešenje, a rušenje je naša poslednja opcija. Ako zakon tako bude nalagao, sprovešćemo ga u delo istakao je Kovačević."


Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!