opstina gornji milanovac

26. maj 2016.
10. festival pozorišnog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola


U sali Norveške kuće održan je 10. festival pozorišnog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola sa područja opštine Gornji Milanovac. Festival se realizuje pod pokroviteljstvom opštine Gornji Milanovac, kompanije "Swisslion – Takovo", AD "Rudnik", flotacije "Rudnik" i preduzeća "Tapa – Tapa".


U narednih nekoliko dana u Norveškoj kući, ali i u Takovu, Kamenici i na Rudniku biće izvedene četiri predstave, različitog žanra i pozorišnog izraza, koje su u saradnji sa svojim profesorima i nastavnicima pripremila deca iz osnovnih škola "Takovski ustanak" iz Takova, "Ivo Andrić" iz Pranjana, odeljenje u Kamenici i "Arsenije Loma" sa Rudnika. I ove godine svoj doprinos festivalu dali su dragulji našeg grada – inkluzivni dečiji hor "Raspevani cvetići", predvođeni dirigentom Slađanom Popov.


Deseti festival pozorišnog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola sa područja opštine Gornji Milanovac, kako dolikuje jednoj ovakvoj manifestaciji otvorio je predsednik opštine Dejan Kovačević koji je u svom obraćanju uputio reči hvale prvenstveno deci – glumcima, vaspitačima, učiteljima, nastavnicima, profesorima, rediteljima predstava, organizatorima Festivala i svima koji neguju pozorišnu umetnost, pohvalivši rad milanovačkog pozorišta i Kulturnog centra, koji se godinama trude da održe nivo kulture koji dolikuje mestu kao što je Gornji Milanovac.
gm    gm

Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!