opstina gornji milanovac

19. maj 2016.
Noć muzeja u Brkovića kući


Evropska manifestacija "Noć muzeja" održava se u subotu 21. maja 2016. godine. Muzej rudničko-takovskog kraja kao deo ove manifestacije oživeće u ovoj noći kulturnu baštinu rudničko-takovskog kraja i još jednom je predstaviti publici. U ambijentu izložbe "Crni led, beli sneg" u Galeriji Muzeja program počinje od 17 sati, kada će početi programi namenjeni najmlađima, i to dečja radionica "U svetu buba, leptira i trava", i otvaranje izložbe radova polaznika likovne radionice Ivane Jovičić. Već od 17.30 zakazan je početak tradicionalnog turnira "Šah u muzeju" za sve šahiste od 7 do 107 godina.


U 18.00 časova počeće tradicionalna predstava za decu, ovog puta gostuje pozorište "Čarapa" sa predstavom "Kako su drvo i cvet spasili svet". Odmah potom počeće projekcija filma "Enci menci" – srpske dečije tradicionalne igre, i igranje dečjih igara na otvorenom. Za 20.00 zakazana je dodela nagrada i otvaranje izložbe pristiglih radova fotokonkursa : "Kriptofotografija 2016: (moja) Priroda".


Za šetnju kroz muzičke žanrove biće zadužen hor i orkestar OŠ "Kralj Aleksandar I" pod vođstvom profesora Miloša Živkovića od 20.30. Koncertom benda "Pet tibetanaca" sa početkom od 22.30, pozivamo mlade da svoj večernji izlazak započnu u Muzeju.


U noći muzeja ekskluzivno će biti izložene dragocenosti riznica Majdanske i Savinačke crkve!


I ove godine Noć muzeja održaće se i u Brezni pod nostalgičnim nazivom "Sećanje". Program u Brezni počeće u 19.00 sati. Noć muzeja u Brezni otvoriće kustos Milan Brajović. Dragan Kozoder vojvoda recitovaće svoje pesme a svi će se podsećati srušene sobrašnice, života koji je u prošlom veku nestao.


Pozivamo mlade a i starije da u ovoj noći otvore oči i budni sa nama prođu kroz svet kulture, muzike, tradicije i mašte.


Ulaz je besplatan!


Preuzmite program manifestacije u pdf formatu
gm

Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!