opstina gornji milanovac

17. maj 2016.
Predsednik opštine Dejan Kovačević zvanično primio dužnost od dosadašnjeg predsednika opštine Milisava Mirkovića


Zvanična primopredaja dužnosti predsednika opštine Gornji Milanovac između novoizabranog predsednika opštine Dejana Kovačevića i dosadašnjeg predsednika opštine Milisava Mirkovića izvršena je danas u kabinetu predsednika opštine Gornji Milanovac.


Na konferenciji za medije, koja je tim povodom organizovana, predsednik opštine Dejan Kovačević izjavio je da je prilikom primopredaje dužnosti sa dosadašnjim predsednikom opštine Milisavom Mirkovićem imao konstruktivan dijalog tokom kojeg je upoznat sa tekućim poslovanjem opštine, sa prioritetima i nasleđenim stvarima koje bi trebalo što pre uzeti u razmatranje, ali i o nastavku nekih aktivnosti koje su započete. "Ovom prilikom zahvaljujem se gospodinu Mirkoviću na vrlo korektnoj saradnji posle održanih izbora. Što se nas tiče, mi ćemo krenuti planom i prioritetima kako smo i najavili u predizbornoj kampanji, počev od realizacije nekih veoma bitnih projekata – pristupne saobraćajnice, industrijske zone, preko reorganizacije lokalne samouprave, otvaranja kancelarije za poljoprivredu i drugačije organizacije kancelarije za lokalni ekonomski razvoj. Moramo se pozabaviti i ogromnim problemom primarne zdravstvene zaštite i Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu i u razgovoru sa Ministarstvom doći do adekvatnih rešenja, a možda će doći i do pripajanja Doma zdravlja Opštoj bolnici s obzirom da naša opština broji manje od 50.000 stanovnika. Hitno ćemo formirati radnu grupu koja će se baviti pripajanjem Javnog preduzeća za puteve Javnom preduzeću za izgradnju, jer želimo da napravimo jedno stabilno i operativno preduzeće koje može da odgovori svim izazovima i preko tog preduzeća biće objedinjena sva gradnja infrastrukture opštine Gornji Milanovac", izjavio je Kovačević. On je istakao i da će sve započete investicije biti nastavljene, ali da će se prethodno analizirati šta je urađeno i koja su to sredstva potrebna za nastavak radova.


Dosadašnji predsednik opštine Milisav Mirković čestitao je novoizabranom predsedniku opštine Dejanu Kovačeviću i poželeo uspeh u radu u narednom periodu. "Rađeno je zakonito, odgovorno i efikasno, a to će vreme pokazati. Posebno bih se zahvalio na saradnji građanima opštine Gornji Milanovac, svojim najbližim saradnicima, Opštinskoj upravi na čelu sa načelnicom Opštinske uprave i načelnicima odeljenja koji su nosili i aktivnosti Opštinske uprave, ali i mnoge investicije, javnim preduzećima, ustanovama, mesnim zajednicama, školama, udruženjima, a posebno privredi sa kojom smo uspostavili izuzetno dobru saradnju, državnim organima, bratskim opštinama, susednim opštinama, sredstvima informisanja i novinarima. Trenutno na računu Opštine ima 216.758.924,00 dinara, kod budžetskih korisnika nema dospelih neizmirenih obaveza niti kreditnih zaduženja, svi budžetski korisnici imaju pozitivno poslovanje. Prema završnom računu budžeta za 2015. godinu koji će razmatrati Opštinsko veće i Skupština opštine, a koji su blagovremeno sačinile stručne službe, ukupan suficit iznosi oko 250 miliona dinara", izjavio je Milisav Mirković.
gm

Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!