opstina gornji milanovac

09. maj 2016.
71. godišnjica pobede nad fašizmom svečano obeležena u Gornjem Milanovcu


Danas je u Gornjem Milanovcu tradicionalnim polaganjem venaca na spomenike i spomen obeležja u Spomen parku "Brdo mira" svečano obeležen 9. maj – 71. godišnjica slobode i Dana pobede nad fašizmom.


O presudnom značaju 9. maja – Dana pobede govorio je predstavnik Saveza boraca NOR-a Vladimir Jovanović, nakon čega su se prisutnima obratili i predstavnik Ambasade Ruske Federacije u Republici Srbiji gospodin Mihail Čižikov i predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković.


Predstavnici ambasade Ruske Federacije u Republici Srbiji, Vojske Srbije, Opštine Gornji Milanovac, Saveza Boraca NOR-a, Društva za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova do 1918. godine i Društva srpsko-ruskog prijateljstva Takovo – Gornji Milanovac poklonili su se senima ratnika polaganjem cveća na spomenike i spomen-obeležja poginulih Crvenoarmejaca i Partizana.


Minutom ćutanja svih prisutnih i intoniranje himni Rusije i Srbije odata je svečana pošta palim junacima, a potom su učenici OŠ "Momčilo Nastasijević" izveli prigodan kulturno umetnički program u čast Dana pobede.
brdo mira    brdo mira    brdo mira

brdo mira    brdo mira    brdo mira

Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!