opstina gornji milanovac

28. oktobar 2014.
Nakon molbe osnovaca sastanak sa opštinskim rukovodstvom


Nakon pismene molbe osnovaca usledio je i sastanak sa opštinskim rukovodstvom


molba osnovaca

Predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković i načelnica Opštinske uprave Gorica Petrović danas su primili delegaciju "Čuvara prirode", učenike trećeg razreda osnovne škole "Momčilo Nastasijević". Ovi mališani su nedavno na pisarnici opštine podneli zahtev da im se ogradi škola, koji su opštinski zvaničnici u rekordnom roku razmotrili.


Najveći problem đaka osnovne škole Momčilo Nastasijević je što imaju prostrano dvorište, ali ne i ogradu oko njega koja bi sve nepoželjne goste, od kučića lutalica do bahatih sugrađana, držali podalje.


Predsednik opštine je saslušao svaki predlog od prisutnih deset čuvara prirode koji su inače predstavljali i svoje odeljenske zajednice, zamolivši ih da pored zahteva vezano za ograđivanje i osvetljenje dvorišta, ukažu i na neke druge gradske sadržaje koji se tiču dece, a koje treba popraviti ili izmeniti. Uglavnom su predlozi bili da u gradu treba više parkova, klupa za sedenje, sportskih terena, korpi za đubre, zelenila i cveća.


Inače, Eko patrole ove škole su ovaj i druge probleme koje neograđeno dvorište pravi registrovale, a čuvari prirode mališani iz trećeg razreda odlučili da pokrenu akciju za koju stariji i odgovorniji nisu imali snage.


molba osnovaca

Čitko rukom pisan zahtev mališani su predali na pisarnicu opštine. A prema rečima načelnice Opštinske uprave dopis učenika je najorginalniji zahtev do sada u njenom radnom veku, tako da će ubrzo biti organizovana poseta školi, kako bi na licu mesta sagledali predložene mere učenika da se školsko dvorište ulepša.


Grupu učenika predvodila je učiteljica Ljiljana Đurović koja je naznačila da je bilo još zahteva ali su deca bila skromna, jer je skromnost ekologija duše, te kada se ogradi i osvetli dvorište, moći će da relaizuju i druge planove u smislu učionice na otvorenom, botaničku baštu i druge sadržaje.


Predsednik opštine se zahvalio mališanima na skromnosti i obećao da će biti obezbeđena sredstva da se školsko dvorište ogradi i osvetli do kraja ove ili početkom sledeće građevinske sezone.


A s obzirom da su u ophođenju prema svom gradu pokazali mnogo veću zrelost od svojih sugrađana, čuvari priode su dobili i novi zadatak. Da ne čekaju da odrastu, već da i druge svoje zahteve otvoreno iznesu.Pogledajte prilog TV Telemark

Povratak na: Saopštenja
Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!