opstina gornji milanovac

28. oktobar 2014.
Pomoć licima u stanju socijalne potrebe


Pola miliona dinara budžetskih sredstava biće podeljeno za sto lica u stanju socijalne potrebe


pomoc starim licima

Akcijom opštine Gornji Milanovac juče je započeto dodeljivanje pomoći za stotinu korisnika u stanju socijalne potrebe za koju je izdvojeno 500.000 dinara budžetskih sredstava, prema evidenciji lica u stanju socijalne potrebe.


U ovoj akciji su aktivno učestvovali predstavnici Odeljenja društvenih delatnosti, Odeljenja za poslove mesnih zajednica, zaposleni u Centru za socijalni rad i aktivisti Crvenog krsta, koji su ujedno i članovi nadležne opštinske Komisije za reševanje zahteva lica u stanju socijalne potrebe.


Evidentirana su lica u stanju socijalne potrebe odnosno stara, bolesna i iznemogla lica koja žive na gradskom i seoskom području.


Plan ove akcije je prvenstveno obilazak lica na seoskom području, koji se skoro nikada nisu obratili za pomoć nadležnim ustanovama i koji uglavnom žive u neadekvatnim uslovima za život. S obzirom da se ova lica iz sopstvene skromnosti ne obraćaju za pomoć i nisu evidentirani u nadležnnim službama, posao popisa ove kategorije stanovništa izvršila je Opštinska uprava i nadležne ustanove uz punu podršku predsednika mesnih zajednica uz saradnju žitelja sela gornjomilanovačke opštine.


pomoc starim licima

U zapisniku članova Komisije, koji su bili juče u poseti tih lica na terenu, evidentirane su zabrinjavajuće činjenice pod kojim okolnostima i uslovima žive te osobe. Takođe, izrazito je primetno osećanje sreće tih ljudi prevenstveno zbog posete, a tek onda zbog dobijenog novca u vrednosti od 5.000 dinara po korisniku.


Inače, pri Opštinskoj upravi unazad već nekoliko godina deluje Komisija za reševanje zahteva lica u stanju socijalne potrebe po opštinskom Pravilniku u kojem je propisano da ova kategorija stanovništva po preciziranim kriterijumima može podneti zahtev za jednokratnu finansijsku pomoć četiri puta godišnje za nabavku lekova, osnovnih životnih namirnica, školskog pribora i sličnih potrebština. Za ove namene opredeljeno je ovogodišnjim budžetom 4.294.000,00 dinara.
Povratak na: Saopštenja
Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!