opstina gornji milanovac

19. april 2016.
93 nova ugovora o dodeli bespovratnih podsticajnih sredstava u poljoprivredi opštine Gornji Milanovac


gm

Današnjim potpisivanjem ugovora o dodeli podsticajnih sredstava između nosilaca registrovanih poljoprivrednih domaćinstava sa teritorije opštine Gornji Milanovac i predsednika opštine Milisava Mirkovića, nastavljena je ovogodišnja dodela bespovratnih podsticajnih sredstava opštine Gornji Milanovac u poljoprivredi.


Zaključno sa 18.04.2016. godine podneto je 275 zahteva, a sa današnjih 93 novih korisnika podsticaja ukupno je rešeno 242, dok su preostali predmeti u radu. Vrednos danas potpisanih ugovora iznosi 4.525.047,05 dinara, a među njima se našao i jedan sa maksimalnim podsticajem u vrednosti od 400.000,00 dinara za nabavku novog traktora, četvrtog po redu među subvencijama ove godine.


Predsednik opštine je iskoristio današnje potpisivanje ugovora da sa poljoprivrednicima razgovara o predlozima da se Program razvoja poljoprivrede naše opštine u narednom periodu unapredi i ponudi i druge, nove mere koje su važne za razvoj poljoprivrede sa stanovišta samih proizvođača. U razgovoru su prisutni domaćini pokazali inicijativu da se aktivnije uključe u izradu programa razvoja poljoprivrede za narednu budžetsku godinu, sa mnogo konstruktivnih predloga, posebno na polju podsticaja mladima da ostanu na seoskim domaćinstvima i aktivno se bave poljoprivredom.


Predsednik Mirković je istakao da će službe lokalne samouprave i na dalje ažurno i u najkraćem vremenu rešavati pristigle zahteve, te da poljoprivrednici koji ispunjavaju uslove konkursa mogu da računaju na svu podršku Opštine Gornji Milanovac.


Opština Gornji Milanovac je u 2016. godini obezbedila ukupno 26.050.000 miliona dinara, koja su pored direktnih podsticajnih sredstava u iznosu od 20.000.000 dinara, opredeljena i za nabavku protivgradnih raketa, naknadu protivgradnim strelcima, kreč za kalcifikaciju zemljišta, posetu poljoprivrednom sajmu i pomoć udruženjima iz oblasti poljoprivrede, a oni poljoprivredni proizvođači koji imaju interesa za osnivanje u poljoprivredne zadruge imaće na raspolaganju svu pravnu i logističku pomoć Opštine kroz ceo proces osnivanja.
gm    gmPovratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!