opstina gornji milanovac

15. april 2016.
Prijatelji u svako vreme


gm

Predsednik opštine Milisav Mirković sastao se danas sa Jimom Nerdalom, jednim od osnivača jugoslovensko-norveškog društva, velikim prijateljem Gornjeg Milanovca i saradnikom na brojnim projektima koje je naša opština realizovala sa bratskom Komunom Vefsn iz Norveške.


Na sastanku se razgovaralo o aktuelnim projektima u koje je uključen gospodin Nerdal, a jedan od njih nosi naziv "Krvavi put", koji će nastojati da na moderan način prezentuje javnosti deo zajedničke prošlosti tokom Drugog svetskog rata norveškog i srpskog naroda, kada je više od 600 srpskih zarobljenika stradalo prilikom prelaska preko planine Korgen u Norveškoj. Projekat će dočarati humanost i pomoć koju je tada norveški narod ukazao zarobljenicima. Projektom je predviđeno postavljanje info tabli na tri mesta preko planine Korgen u Norveškoj na stazi kuda su se tada kretali srpski zarobljenici, ali će biti i obeleženi i puteljci kojima su uz pomoć norveškog naroda zarobljenici bežali i spašavali se. Prošlost će se dočarati kroz projekat kao amanet da se ne zaboravi! Svaka pomoć veb dizajnera, štamparija i osoba iz našeg grada koji mogu pomoći za realizaciju ovog projekta je dobrodošla. Zvanična prezentacija projekta biće 22. juna sledeće godine u Mušjenu u Norveškoj, a predsednik Mirković biće pozvan kao počasni gost da prisustvuje.


Jim Nerdal boraviće u našem gradu do ponedeljka, a između ostalog prisustvovaće današnjem otvaranju 13. Međunarodnog Bijenala umetnosti minijature, posetiće rekonstruisani Dom kulture i kao uvek po sopstvenoj želji manastir Vraćevšnicu.
gmPovratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!