opstina gornji milanovac

14. april 2016.
Budućnost u sigurnim rukama


gm

Danas je predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković upriličio prijem jednoj po svemu posebnoj delegaciji, na čelu sa Magdalenom Milenković, učenicom 4. razreda Osnovne škole Kralj Aleksandar Prvi.


Ona je, sa svoje tri drugarice iz odeljenja sa kojima zajedno pohađa nastavu građanskog vaspitanja i ima oformljen mali književni klub, predala Opštini Gornji Milanovac peticiju koju je podržalo 262 naša sugrađana da se na gradske semafore u Gornjem Milanovcu ugradi zvučna signalizacija koja bi slepim i slabovidim osobama omogućila bezbedan prelazak ulice, bez potrebe za ičijom pomoći.


Predsednik opštine je sa zadovoljstvom prihvatio predlog mladih sugrađanki i dao obećanje da će pred nadležnim organima podržati peticiju da se, prema određenoj dinamici, izvrši obavezno postavljanje ovakve signalizacije na svim novim semaforima, odnosno, na svim postojećim uporedo sa dinamikom njihove zamene.


Magdalena je u svom izlaganju istakla da je sama peticija motivisana sličajnim susretom sa slepim sugrađaninom koji je imao teškoća da bez pomoći sigurno pređe prometnu raskrsnicu u gradu, a od predsednika opštine dobila je obećanje da će biti pozvana kada prvi semafor sa zvučnom signalizacijom bude u funkciji, kako bi ova lepa saradnja najmlađih sa lokalnom samoupravom imala uspešan epilog.


Predsednik je izrazio zadovoljstvo što među našim najmlađim sugrađanima rastu veliki ljudi, humani i sa razvijenom svešću o pravoj ulozi pojedinca u društvu, kroz stavljanje akcenta na temu solidarnosti i aktivno uključivanje u kreiranje boljeg okruženja za sve naše sugrađane. On je, kroz razgovor, objasnio mladim sugrađankama da je lokalna samouprava već preduzela konkretne mere na omogućavanju svim našim sugrađanima, posebno onima sa posebnim potrebama da pod jednakim uslovima mogu da koriste sve objekte koji su izgrađeni ili se grade. Tako Dom kulture ima na ulazu pristup rampama i posebno prilagođene toalete za lica sa posebnim potrebama, kao i lift koji omogućava pristup galeriji na spratu, a nakon kompletne rekonstrukcije na Brdu mira će takođe svi sadržaji parka biti jednako dostupni svim posetiocima. Pozdravio je ovu inicijativu kao dobar primer uključivanja mladih u lokalnu politiku, na konstruktivan i kvalitetan način, što prema njegovim rečima dokazuje da opština Gornji Milanovac ima sigurnu budućnost u rukama mladih ljudi koji vole svoj grad i opštinu i brinu o svojim sugrađanima.
gm    gmPovratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!