opstina gornji milanovac

12. april 2016.
Počinju radovi na uređenju puteva korišćenih za potrebe izgradnje Koridora 11


Na juče održanom sastanku zamenika predsednika opštine Gornji Milanovac Miroslava Milovanovića sa predstavnicima "Koridora Srbije" kao investitora radova na izgradnji Koridora 11 dogovoreno je da će u narednim danima biti započeti radovi na uređenju puteva korišćenih za potrebe izgradnje Koridora 11. Najpre će se raditi na urađenju deonice u dužini od 700 metara od izlaska iz Boljkovaca prema Lalincima. Radovi podrazumevaju iskop i uređenje kanala i postavljanje novog asfalta. Ovaj deo puta izvođači više neće koristiti, a ostali deo puta kroz varošicu i dalje prema Gornjem Milanovcu biće asfaltirani prema dinamici završetka radova na autoputu. Istovremeno će se započeti i sa radovima na asfaltiranju i kopanju kanala u Mesnoj zajednici Beršići i to najpre na deonici puta od mosta kod igrališta prema varošici Beršići u dužini od 550 metara, a potom će uslediti nastavak radova prema Takovu. "Sve ovo je dogovoreno sa predstavnicima "Koridora Srbije", kao investitorom na projektu izgradnje autoputa Koridora 11 kroz našu opštinu i prema njihovim tvrdnjama rok za izvođenje radova na deonici od 700 metara u Boljkovcima i na deonici od 550 metara u Beršićima je 20. april", istakao je zamenik predsednika opštine.


Na sastanku je dogovoreno i rešavanje problema klizišta i pristupnog puta u Vrnčanima koji je problematičan zbog velikog uspona i isti će biti rešen otkupom jednog domaćinstva čime će biti omogućeno serpentinsko rešenje problema pristupnog puta odnosno ublažavanje uspona koji sada iznosi preko 16%.


"Što se tiče priključaka domaćinstava na vodovod u Vrnčanima sva potrebna projektna dokumentacija je urađena tako da će se sva domaćinstva koja su imala problem sa priključkom na postojeći vodovod to moći da urade na legalan način, a ovih dana predstoji nam i rešavanje drugih problema prouzrokovanih izgradnjom Koridora 11", izjavio je Milovanović.
gmPovratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!