opstina gornji milanovac

10. april 2016.
Opština Gornji Milanovac proširila svoju međunarodnu saradnju


gm

Opština Gornji Milanovac i grad Grutfontein iz Republike Namibije danas su preduzeli prvi korak ka bratimljenju ovih dveju lokalnih samouprava i istovremenom uspostavljanju saradnje sa "Jomil grupom", preduzećem čija je glavna misija da doprinese revitalizaciji srpskog sela i industrijske proizvodnje i ciljem da svoju delatnost prevashodno razvija na svetskom tržištu.


Protokol o bratimljenju opštine Gornji Milanovac i grada Grutfontein iz Republike Namibije danas su potpisali predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković i komandant Kopnene vojske Namibije general-major Tomas Nidžhilifavali Hamunjela, ali i Jovan Čeković, predsednik "Jomil grupe" koja će u budućoj saradnji biti nosilac privredne saradnje ove dve lokalne samouprave.


Predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković izrazio je očekivanje da će ova dva grada zajedno sa "Jomil grupom" dati svoj doprinos da saradnja Republike Namibije i Republike Srbije u narednom periodu bude podignuta na još viši nivo. "Gospodin Čeković je lično svojim angažovanjem preporodio gornjomilanovačko selo Koštuniće, ali i čitav suvoborski kraj i to najpre kao direktor "Jugoimporta", a potom i svojim privatnim ulaganjima, pa nam je samim tim na neki način i garant da će ova saradnja dati očekivane rezultate. Potpisivanjem ovog protokola započinjemo zakonom propisan postupak bratimljenja grada Grutfontein (Republika Namibija) i opštine Gornji Milanovac (Republika Srbija) koji podrazumeva donošenje potrebnih odluka nadležnih organa i pribavljanje saglasnosti od strane nadležnih republičkih organa", istakao je predsednik opštine.


General-major Tomas Nidžhilifavali Hamunjela izrazio je svoje zadovoljstvo što mu se pruža prilika da pruži podršku narodu ovog lepog grada, kako je rekao, grada koji ima zapaženog uspeha u industriji, poljoprivredi, sportu…


Predsednik "Jomil grupe" Jovan Čeković, koji inače ima dugogodišnju saradnju sa Republikom Namibijom, istakao je da mu je veoma drago što upravo opština Gornji Milanovac uspostavlja saradnju sa gradom Grutfontein zahvalivši se predsedniku opštine Milisavu Mirkoviću što je ozbiljno shvatio značaj njenog uspostavljanja. "Kao general ću organizovati da se jednom godišnje organizuju posete opštine Gornji Milanovac i grada Grutfontein i to pre svega u oblasti privredne saradnje, a potom i drugih oblasti", izjavio je gospodin Čeković.


Saradnja ova dva grada odvijaće se u svim oblastima koje su od obostranog odnosno zajedničkog interesa, a posebno u oblasti privrede, kulture, umetnosti, obrazovanja, sporta i turizma i u oblasti razmene iskustva razvoja lokalne samouprave i razvoja civilnog društva.


Gosti iz Namibije posetiće manastir Vraćevšnicu, a potom i Koštuniće gde će u čast današnjeg uspostavljanja saradnje biti podignuta zastava Namibije uz prisustvo delegacije iz Namibije, predstavnika opštine i predstavnika privrednika opštine Gornji Milanovac, a potom će gosti biti u prilici da se upoznaju i sa proizvodima proizvedenim u Suvoborskom regionu.
gm    gmgm    gmPovratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!