opstina gornji milanovac

01. april 2016.
Ministarka poljoprivrede u poseti opštini Gornji Milanovac


gm

Predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković 30. marta 2016. godine sa svojim saradnicima upriličio je prijem za Ministarku poljoprivrede i zaštite životne sredine u Vladi RS prof. dr Snežanu Bogosavljević Bošković.


Tom prilikom on je dosadašnju saradnju opštine Gornji Milanovac sa Ministarstvom poljoprivrede i zaštite životne sredine ocenio kao izuzetnu posebno istakavši da je opština Gornji Milanovac prva u Srbiji utvrdila Program razvoja poljoprivrede opštine Gornji Milanovac za 2016. godinu, a Ministarstvo na isti dalo svoju saglasnost. Predsednik se posebno osvrnuo na mere za podsticaj poljoprivrede kroz dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava registrovanim poljoprivrednim domaćinstvima iz budžeta opštine Gornji Milanovac i ostvaren visok nivo saradnje lokalne samouprave i poljoprivrednih proizvođača naše opštine, a dotakao se i kapitalne investicije izgradnje vodovoda Gornji Milanovac – Rudnik, u kojoj je deo sredstava obezbedilo i Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine preko Direkcije za vode u kom naša opština očekuje dalju saradnju i pomoć.


Ministarka Bogosavljević izrazila je veliko zadovoljstvo posetom opštini Gornji Milanovac koja prema njenim rečima predstavlja odličan primer dobre saradnje sa resornim ministarstvom uz odgovorno i realno planiranje investicija u poljoprivredi i pokazanu veliku odgovornost u obavljanju poverenih poslova i zadataka. Prema njenim rečima opština Gornji Milanovac pokazuje zavidan stepen ekološke svesti, a prema poljoprivrednom razvoju se ponaša planski i odgovorno. Napomenula je da zato ne čudi da je opština Gornji Milanovac prva u Srbiji dobila saglasnost na Program razvoja poljoprivrede za 2016. godinu što je milanovačkim poljoprivrednicima omogućilo da brže dođu do potrebnih sredstava koja je opština Gornji Milanovac u ove svrhe izdvojila, što je jako važno sa stanovišta pravovremene pomoći poljoprivrednicima. "Republika Srbija jednako vrednuje velike i male poljoprivredne proizvođače jer svi zajedno doprinose ukupnim rezultatima, a mali i srednji poljoproizvođači su karakteristika kako srpske poljoprivrede, tako i rudničko-takovskog kraja", istakla je Ministarka. Od značaja za opštinu Gornji Milanovac je i opredeljenje Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine da izgradnju Brane Svračkovo stavi u prvi prioritet, pa se konačno očekuje značajan pomak u privođenju ove značajne investicije kraju uz obećanih 483.000.000,oo dinara za ove namene u 2016. godini, plus dodatna sredstva iz budžeta lokalnih samouprava uključenih u ovaj projekat, između ostalog i sredstva naše opštine.


U sklopu posete, Ministarka Bogosavljević obišla je sa predsednikom opštine Milisavom Mirkovićem i njegovim saradnicima i fabriku vode "Crystal water" u Bogdanici i izrazila veliko zadovoljstvo viđenim ocenivši da ova fabrika ima posebnu vrednost jer se radi o ulaganju našeg sugrađanina koji je upravo na mestu odakle su njegovi koreni sagradio objekat za generacije koje dolaze iza njega. "Domaća investicija, prirodni resurs, prirodna, mineralna i izuzetno kvalitetna voda zahvaljujući ovakvom jednom pogonu biće dostupna građanima Srbije, a i šire", istakla je ministarka prilikom posete ovoj fabrici.


Predsednik Mirković je ocenio veoma značajnom ovu domaću investiciju kako sa aspekta otvaranja novih radnih mesta tako i sa aspekta unapređenja uslova života u ovom kraju. "U predstojećem periodu opština Gornji Milanovac preduzeće sve što je u njenoj nadležnosti uz podršku nadležnih državnih organa kako bi rešila određene komunalne probleme na ovom području kako bi fabrika vode u Bogdanici mogla nesmetano da funkcioniše", rekao je predsednik opštine.


Vlasnik fabrike Radojko Milinković zahvalio se ministarki i opštinskom rukovodstvu na poseti, ocenivši da je dosadašnja saradnja sa predsednikom opštine i njegovim saradnicima bila dobra i izrazio očekivanje da će ista biti nastavljena i u narednom periodu što bi za krajnji rezultat imalo da ova voda koja je jedinstvena jer u sebi ima puno magnezijuma i idealnu PH vrednost dobije zasluženo mesto na domaćem, ali i balkanskom i svetskom tržištu.
gm    gm    gm   Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!