opstina gornji milanovac

01. april 2016.
Potpisani ugovori o dodeli sredstava opštine Gornji Milanovac udruženjima za 2016. godinu


gm

Predstavnici udruženja iz oblasti kulture, socijalne i zdravstvene zaštite i predstavnici verskih zajednica opštine Gornji Milanovac potpisali su sa predsednikom opštine Milisavom Mirkovićem ugovore o dodeli bespovratnih sredstava za realizaciju projekata i programa od javnog interesa. Ove godine sredstva su dodeljena za realizaciju ukupno 54 projekta od kojih su 13 projekti izgradnje, održavanja i obnove verskih objekata, 23 projekti od javnog interesa u kulturi koje realizuju udruženja građana, a ostatak odnosno preostalih 18 predstavljaju projekte od javnog interesa u oblasti socijalne i zdravstvene zaštite.


Predsednik Mirković je istakao da je postignuta dobra saradnja organizacija civilnog društva i Opštine na obostrano zadovoljstvo, istakavši da će Opština Gornji Milanovac prema njihovim potrebama obezbediti i dodatna sredstva kako bi se projekti u oblasti kulture, socijalne i zdravstvene zaštite kao i projekti izgradnje, održavanja i obnove verskih objekata uspešno realizovali.


Predsednik Udruženja likovnih i primenjenih umetnika Gornji Milanovac Nebojša Savović Nes istakao je da sredstava nikada nije dovoljno, ali da je ove godine pozitivno iznenađen brojem udruženja iz oblasti kulture kojima su dodeljena budžetska sredstva što ujedno obezbeđuje i nesmetan rad ovih udruženja.


Ksenija Stanković, predsednik Književnog kluba "Momčilo Nastasijević" istakla je da dodeljena sredstva iz opštinskog budžeta puno znače ovom književnom klubu kao i da je saradnja sa Opštinom i Predsednikom opštine na zavidnom nivou.


Ugovore u ime Kulturno-umetničkih društava – "Šumadija" i "Tipoplastika" potpisali su Aleksandar Tulović i Milica Nešković Lukić ocenivši tom prilikom da su zadovoljni dodeljenim sredstvima, a posebno time što se svake godine uvećavaju sredstva u opštinskom budžetu za ove namene.


Ukupna raspodeljena sredstva ove godine iznose 8.620.000,00 dinara.
gm    gm    gm   Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!