opstina gornji milanovac

25. mart 2016.
Gornji Milanovac ima "industrijsku kulturu"


gm

Prilikom današnje posete Opštini Gornji Milanovac vlasnika i izvršnog direktora grupe "TRENDTEX" - Šućka Hadžijakupovića i Denijala Kozličića, razgovarano je, između ostalog, o daljoj saradnji između ovog preduzeća i Opštine Gornji Milanovac posebno po pitanju obezbeđivanja kvalifikovanih radnika za dalje proširenje proizvodnje u Modnoj konfekciji "Rudnik".


Trenutno je angažovano sto radnika na četiri linije, a spremno je pokretanje proizvodnje na četiri nove linije i angažovanje novih sto tekstilaca. Izvršni direktor grupe "TRENDTEX" Denijal Kozličić istakao je da je ova grupa našla pravo mesto i pravu adresu za svoja ulaganja, a to je Gornji Milanovac – grad koji ima industrijsku kulturu i da je lako primetiti da je industrija u Gornjem Milanovcu dobro razvijena. "U narednom periodu posvetićemo posebnu pažnju povećanju efikasnosti u proizvodnji angažovanjem stručnih konsultanata. Najbitnije je da radnici imaju volju i želju da usavršavaju svoj rad što je u Milanovcu jako bitno imajući u vidu da je u "Rudniku" bila aktuelna modna konfekcija, a da preduzeće "TRENDTEX" proizvodi radnu odeću čija je metodologija izrade nešto drugačija", istakao je gospodin Kozličić na sastanku održanom sa načelnicom Opštinske uprave Opštine Gornji Milanovac Goricom Petrović.


Kako će angažovanjem nove grupe radnika tačnije njih sto biti iscrpljeni raspoloživi kapaciteti nezaposlenih lica tekstilne struke evidentiranih u Nacionalnoj službi za zapošljavanje u Gornjem Milanovcu, preduzeće "TRENDTEX" u saradnji sa Opštinom Gornji Milanovac organizovaće prekvalifikaciju mladih nezaposlenih Milanovčana za potrebe obezbeđenja još sto kvalifikovanih radnika čime će u ovom preduzeću biti obezbeđeno zaposlenje planiranog broja radnika – ukupno tri stotine.


U narednom periodu biće analizirane potrebe svih privrednih subjekata Gornjeg Milanovca za radnom snagom, kako onih koji posluju tako i onih koji najavljuju investicije u Gornji Milanovac, a na osnovu rezultata do kojih se tom prilikom bude došlo, biće pristupljeno prilagođavanju obrazovnih profila sa potrebama tržišta radne snage u Gornjem Milanovcu.gmPovratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!