opstina gornji milanovac

18. mart 2016.
Počela dodela bespovratnih sredstava Opštine Gornji Milanovac za podsticaje u poljoprivredi 2016.


gm

Današnjim potpisivanjem 22 ugovora o dodeli podsticajnih sredstava između nosilaca registrovanih poljoprivrednih domaćinstava sa teritorije opštine Gornji Milanovac i predsednika opštine Milisava Mirkovića, otpočela je dodela podsticajnih sredstava u poljoprivredi opštine Gornji Milanovac za 2016. godinu.


Za ovogodišnji konkurs za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava u poljoprivredi vlada veliko interesovanje milanovačkih poljoprivrednika, a pošto je konačno zvanično otpočeo i postupak ovogodišnje registracije poljoprivrednih gazdinstava, počelo se dodelom ugovora po zahtevima koji su milanovački poljoprivrednici podnosili u prethodnih mesec dana, iščekujući samo potvrdu o registraciji domaćinstva kao poslednji neophodan dokument za odlučivanje.


Zaključno sa 17.03.2016. godine podneto je više od 80 zahteva, od čega je prvih 22 nosilaca poljoprivrednih domaćinstava koji su imali potpunu i urednu dokumentaciju, danas zaključilo i ugovore sa predsednikom opštine Milisavom Mirkovićem. Od ovogodišnjim budžetom Opštine opredeljenih 20.000.00 dinara, utrošeno je 2.115.414,00 dinara, a među zahtevima prednjače nabavka mehanizacije za ratarsku i voćarsku proizvodnju i nabavka kvalitetnih priplodnih junica.


Predsednik opštine je izrazio veliko zadovoljstvo što su gornjomilanovački poljoprivrednici prepoznali u Opštini Gornji Milanovac pouzdanog partnera i što sada već tradicionalno planiraju i ostvaruju podsticaje, čime se ostvaruju željeni efekti podsticajnih mera – kontinuirano i plansko ulaganje u poljoprivredu naše opštine.


Opština Gornji Milanovac je u 2016. godini obezbedila ukupno 26.050.000 miliona dinara, koja su pored direktnih podsticajnih sredstava u iznosu od 20.000.000 dinara, opredeljena i za nabavku protivgradnih raketa, naknadu protivgradnim strelcima, kreč za kalcifikaciju zemljišta, posetu poljoprivrednom sajmu i pomoć udruženjima iz oblasti poljoprivrede, a oni poljoprivredni proizvođači koji imaju interesa za osnivanje u poljoprivredne zadruge imaće na raspolaganju svu pravnu i logističku pomoć Opštine kroz ceo proces osnivanja.


Tekst ovogodišnjeg Konkursa sa prikazom namena za koje se može konkurisati za podsticajna sredstva možete videti ovde: http://www.gornjimilanovac.rs/dokumenta/konkursi/polj-2016.pdf



gm    gm



Povratak na: Saopštenja






logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!