opstina gornji milanovac

16. mart 2016.
Još tri igrališta stigla u Gornji Milanovac


gm

Nakon postavljanja dečjih igrališta tokom prošle godine u gradskom parku i u dvorištima Predškolske ustanove "Sunce", i to u ulici Vuka Karadžića, Železničkoj ulici i u Nevadama, na radost najmlađih Milanovčana tokom protekle sedmice postavljena su još dva dečja igrališta na koje će roditelji rado voditi svoje mališane. Nova dečja igrališta sada krase naselje Ivice i javne površine u Trušovoj ulici, a uskoro će krasiti najverovatnije i Boljkovačko naselje.


Predsednik Opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković obišao je danas lokacije na kojima su postavljena dva nova dečja mobilijara, izjavivši tom prilikom da će Opština Gornji Milanovac nastaviti da poklanja posebnu pažnju najmlađim sugrađanima jer su oni naša budućnost. "Opština Gornji Milanovac uvećala je šest puta iznos koji majkama pripada za svako novorođeno dete i to sa 10.000 na 60.0000 dinara. Za ove namene u 2015. godini isplaćeno je ukupno 22.490.000,00 dinara što je uz društveno odgovorno poslovanje naše privrede i politika podsticaja nataliteta pojedinih gornjomilanovačkih preduzeća svakako dala svoj doprinos povećanju broja rođenih beba pa je tako u gornjomilanovačkom porodilištu 2013. godine rođeno 288 beba, 2014. godine 345 beba, dok je u prošloj odnosno 2015. godini rođeno 366 beba. U skladu sa tim, u narednih nekoliko dana započinjemo izgradnju aneksa vrtića u ulici Vuka Karadžića čime ćemo konačno rešiti dugogodišnji problem sa listama čekanja za upis dece u vrtić", izjavio je Predsednik Opštine.


Kao što je ranije najavljeno, crnogorska firma "Megasound" - "Megastil" donirala je opštini Gornji Milanovac ukupno sedam dečjih igrališta, a najavljene su i nove donacije. Sve troškove špedicije donirala je gornjomilanovačka špediterska firma "Cif trade", a da montaža bude izvršena u najkraćem vremenu po ne tako povoljnim vremenskim uslovima pomogli su i zaposleni JKP "Gornji Milanovac" i građevinske firme "Svin" iz Gornjeg Milanovca.


Predsednik se osvrnuo i na brojne inicijative mladih koje su mu upućene za produženje radnog vremena ugostiteljskih objekata u dane vikenda, istakavši da će iste razmotriti sa nadležnim gornjomilanovačkim službama, a posebno sa službama na nivou Moravičkog okruga imajući u vidu da je u svim okolnim lokalnim samoupravama ograničeno radno vreme kao i u Gornjem Milanovcu, ali da se ograničenje dosledno sprovodi samo u našoj Opštini. "Takva situacija umesto da poveća bezbednost naše omladine dovodi do toga da mladi kasno u noć odlaze u druge gradove čime izlažu sebe i druge brojnim rizicima, što nikako ne smemo dozvoliti", istakao je Predsednik Opštine Milisav Mirković.


gmPovratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!