opstina gornji milanovac

11. mart 2016.
Kraljici sportova zasluženo mesto u Gornjem Milanovcu


Juče je u Opštini Gornji Milanovac održan radni sastanak na kome je zamenik predsednika Opštine Miroslav Milovanović ugostio generalnog sekretara Atletskog saveza Srbije Slobodana Brankovića, a povodom predstojeće saradnje na rekonstrukciji atletske staze na stadionu SD Takovo u Gornji Milanovac. Saradnja je inicirana uz pomoć Svetislava i Slobodana Pavlovića iz Beograda inače poreklom gornjomilanovčana i zaljubljenika u atletski sport, a u nju su aktivno uključeni i Milivoje Urošević, doajen atletike u našem gradu iz AK Takovo, Vladimir Simić direktor Helios grupe, kao i direktor javnog preduzeća Sportsko rekreativni centar Mileta Bogdanović, predsednik i sekretar Sportskog saveza Opštine i predstavnik Odeljenja za komunalno stambene poslove i urbanizam Opštinske uprave.


Saradnja s namerom uređenja i proširenja atletske staze u Gornjem Milanovcu započeta je pre mesec i po dana kada je izvršena inspekcija na stadionu SD Takovo od strane ovlašćenog veštaka kojim je konstatovano da sama lokacija i postojeća staza imaju potencijal, da bi se uz odgovarajući projekat mogle unaprediti i dobiti novi sjaj.


Na jučerašnjem sastanku dogovoreno je da se koncipira projektni zadatak na osnovu kojeg će Atletski savez izraditi idejno rešenje buduće rekonstrukcije sa predmerom i predračunom radova, a uporedo će se raditi na rešavanju imovinskih odnosa radi pribavljanje valjane građevinske dozvole.


Sledeći sastanak upriličiće se kada Idejno rešenje bude gotovo, kako bi se razgovaralo o izradi Glavnog projekta rekonstrukcije, izvođenju radova i modelu finansiranja ovog poduhvata.


Gornji Milanovac će dobiti novu modernu atletsku stazu sa osam traka za trčanje i konačno se odužiti Kraljici sportova koja je u našoj opštini iznedrila puno uspešnih sportista, iako pomalo stavljena u kraj poslednjih godina.gmPovratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!