opstina gornji milanovac

03. mart 2016.
Predsednik opštine protiv izgradnje centra za skladištenje i preradu otpada od stakla


Beogradska firma "Eco Friendly" ušla je u zakonom propisanu proceduru i podnela nadležnim organima zahtev za dobijanje saglasnosti za izgradnju Centra za tretman, skladištenje opasnog otpada od stakla i proizvodnju lakog agregata u naseljenom mestu Teočin u Gornjem Milanovcu.


Meštani Teočina kao i okolnih sela - Brezne, Koštunića, Brajića, Leušića i drugih izrazili su negativno mišljenje o formiranju ovog Centra i o tome, između ostalih, obavestili i Predsednika Opštine Gornji Milanovac.


Tim povodom Predsednik Opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković izjavio je da po pitanju izgradnje Centra za tretman, skladištenje opasnog otpada od stakla i proizvodnju lakog agregata u naseljenom mestu Teočin nije bio obavešten od strane nadležnih organa kao i da nije imao nikakvu komunikaciju sa investitorima. "U potpunosti podržavam meštane Teočina kao i svih okolnih sela u njihovom protivljenju realizaciji ovog projekta i preduzeću sve što je u mojoj nadležnosti da do njegove realizacije ne dođe. Meštani ovog dela naše Opštine bave se uglavnom poljoprivrednom proizvodnjom i stočarstvom, ali i proizvodnjom zdrave hrane kao i seoskim turizmom po čemu je ovaj kraj prepoznatljiv i van granica naše države. U narednom periodu uspostaviću kontakt sa ovim investitorom i predložiti mu da svoju investiciju preusmeri na nešto drugo, recimo na izgradnju hladnjače ili otkupnog mesta za voće i povrće koje se proizvodi u ovom kraju ili bilo koju drugu investiciju koja je u interesu meštana ovog kraja", izjavio je Predsednik Opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković.


Inače, više od 350 meštana izrazilo je potpisivanjem peticije svoje negodovanje povodom realizacije projekta izgradnje Centra za tretman, skladištenje opasnog otpada od stakla i proizvodnju lakog agregata u naseljenom mestu Teočin u Gornjem Milanovcu.gmPovratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!