opstina gornji milanovac

03. mart 2016.
Preduzeće "Trendtex" pokrenulo proizvodnju u Modnoj konfekciji "Rudnik"


gm

Preduzeće "TRENDTEX" d.o.o.pokrenulo je proizvodnju radne odeće namenjene izvozu u prostorijama Modne konfekcije "Rudnik" i zaposlilo prvih 75 proizvodnih radnika.


"Onako kako smo se i dogovorili 1. februara ove godine sa predstavnicima grupe "TRENDTEX" i Nacionalne službe za zapošljavanje na sastanku i prilikom obilaska proizvodnih pogona Modne konfekcije "Rudnik" gde je i održan sastanak istoga dana sa svim zainteresovanim nezaposlenim licima tekstilne struke, pokrenuta je proizvodnja i zaposleno prvih 75 proizvodnih radnika. Svakodnevno smo u kontaktu sa predstavnicima preduzeća "TRENDTEX" i prema njihovim rečima, u narednih desetak dana biće zaposleno novih sedamdesetak radnika dok bi u narednih nekoliko nedelja, sukcesivnim angažovanjem radnika, trebalo da bude angažovano ukupno 300 radnika kako je i planirano. Danas kada se borimo za svako radno mesto, pokretanje proizvodnje i radno angažovanje tri stotine nezaposlenih od ogromnog je značaja za Gornji Milanovac koji je nadaleko bio i ostao poznat po kvalitetnoj tekstilnoj industriji, a tome su su nesumnjiv doprinos dali izuzetno kvalitetni radnici u ovoj grani industrije. U narednim danima održaćemo sastanak sa rukovodstvom "TRENDTEX"-a na kojem ćemo razmotriti njihove potrebe za tekstilnim radnicima na dugoročnom planu i u tom smislu preduzeti aktivnosti po pitanju otvaranja potrebnih smerova u Tehničkoj školi "Jovan Žujović", a na kratkoročnom planu – razmotriti mogućnosti za prekvalifikacije potrebnog broja nezaposlenih lica. Istovremeno ćemo analizirati potrebe svih naših privrednih subjekata za radnom snagom i pristupiti prilagođavanju obrazovnih profila sa potrebama tržišta radne snage u Gornjem Milanovcu, a imamo najave još zainteresovanih da investiraju u naš grad", izjavio je Predsednik Opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković koji je tokom protekle nedelje i posetio proizvodne pogone ovog preduzeća.


Preduzeće "TRENDTEX" d.o.o. iz Prijepolja osnovano je 2002. godine sa 100% ino-kapitalom. Osnovna delatnost je proizvodnja, konfekcioniranje radne odeće, a celokupan proizvodni programa izvozi se na Evropsko tržište (Nemačka, Švedska, Danska, Francuska i Poljska), što ovu firmu i njenu matičnu firmu "HMT GmbH" iz Nemačke čini vodećim izvoznikom u poslovima konfekcioniranja radne odeće, sa instalisanim značajnim proizvodnim kapacitetima koji mogu da odgovore zahtevima evropskog tržišta. Ukupna investicija planirana za kupovinu i renoviranje postojećeg objekta MK "Rudnik" i energetskih postrojenja, kupovinu nove opreme i rezervnih delova, obuku novih radnika iznosi od 1.000.000,00 do 1.200.000,00 EUR-a.


gm    gmPovratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!