opstina gornji milanovac

02. mart 2016.
Počela obnova registracije poljoprivrednih gazdinstava za 2016. godinu


Kako je Pravilnikom o upisu u registar poljoprivrednih gazdinstava i obnovi registracije i predviđeno, od juče, 1. marta 2016. godine, poljoprivredni proizvođači koji imaju registrovana poljoprivredna gazdinstva mogu izvršiti obnovu registracije za 2016. godinu, najkasnije do 30. aprila 2016. godine.


Predsednik Opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković poziva sve poljoprivredne proizvođače da obnove registraciju i potom se odazovu na raspisani konkurs za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava Opštine Gornji Milanovac namenjenih poljoprivredi za 2016. godinu, a koja imaju za cilj stimulisanje i pružanje podrške poljoprivrednim proizvođačima sa teritorije naše opštine. On je podsetio da je, na zadovoljstvo opštine i poljoprivrednika, zajedničkim ulaganjem u obnovu mehanizacije, stočnog fonda, podizanje zasada i različita unapređenja poljoprivredne proizvodnje, 2015. godine u poljoprivredu na teritoriji Opštine Gornji Milanovac investirano oko 90 miliona dinara, od čega je Opština kroz dodeljena podsticajna sredstva za 828 poljoprivrednih proizvođača uložila iznos od 36.086.607,60 dinara.


Poljoprivrednici mogu konkurisati za podsticajna sredstva po osnovu nabavke kvalitetnih priplodnih junica mlečnih rasa ili simentalskog govečeta, mehanizacije odnosno opreme za manipulaciju, odlaganje i aplikaciju stajnjaka, nabavke opreme za mužu, hlađenje i skladištenje mleka, nabavke kvalitetnih goveda, ovaca, koza i svinja tovnih rasa, nabavke opreme i mehanizacije za pripremu, rukovanje i distribuciju koncentrovane i kabaste stočne hrane na gazdinstvu, električne ograde i termo – pojilice, za podizanje novih ili obnavljanje postojećih proizvodnih i matičnih zasada voćaka, hmelja i vinove loze, kao i postavljanje protivgradnih mreža, nabavke voćarsko-vinogradarskih traktora, rigolera, podrivača i mašina za rezidbu, tarupiranje i berbu, nabavke mehanizacije i opreme za setvu, sadnju, zaštitu bilja i navodnjavanje za voćarsku i vinogradarsku proizvodnju, sistema kap po kap, konstrukcija za plastenike i staklenike, višeslojnih folija za plastenike, prskalica za navodnjavanje, proizvodnju sadnog materijala i povrtarsku proizvodnju, nabavke traktora za ratarsku proizvodnju, kombajna za žetvu i berbu, priključnih mašina za žetvu i berbu, mašina za obradu zemljišta, sejalica, nabavke prskalica za prihranu i zaštitu biljaka od bolesti, štetočina i korova, nabavku opreme za pčelarstvo i novih pčelinjih društava, vozila i prikolica za prevoz pčelinjih društava, ulaganja u šumarske tehnologije. U odnosu na proteklu godinu, ove godine poljoprivredni proizvođači mogu konkurisati po osnovu nabavke nove opreme za ribnjake, nabavke nove opreme i uređaja za sušenje voća i povrća, nabavke nove opreme i uređaja za blanširanje, pasterizaciju i sterilizaciju proizvoda, nabavke nove opreme, uređaja i repro materijala za proizvodnju vina, rakije i drugih alokoholnih pića. Kod pojedinih stavki uvećan je maksimalni iznos podsticaja pa tako na primer ove godine nabavka novih traktora biće podsticana sa 400.000,00 dinara. Poljoprivrednici mogu računati maksimalno do 400.000 dinara po korisniku na ime subvencije, odnosno od 30 do 50% vrednosti predmeta subvencije.


Konkurs će biti otvoren do utroška planiranih sredstava.gmPovratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!