opstina gornji milanovac

01. februar 2016.
Novih 300 proizvodnih radnih mesta u Gornjem Milanovcu


gm

Preduzeće "TRENDTEX" DOO pokrenuće za deset do petnaest dana proizvodnju radne odeće namenjene izvozu i zaposliti oko tri stotine proizvodnih radnika u Gornjem Milanovcu.


Ovim povodom danas je u Kabinetu Predsednika Opštine Gornji Milanovac organizovan sastanak sa predstavnicima ove firme.


Vlasnik "TRENDTEX"–a, gospodin Šućko Hadžijakupović istakao je čvrste namere da u Gornjem Milanovcu započne ozbiljnu tekstilnu proizvodnju koja će dugoročno trajati i razvijati se, što je i glavni poslovni motiv za njihovu investiciju u Gornji Milanovac kao mesto sa tekstilnom tradicijom, raspoloživim proizvodnim kapacitetima i stručnom radnom snagom. Vizija ovog preduzeća je, prema njegovim rečima, da stvori atmosferu poverenja radnika tako da rad u "TRENDTEX"-u shvate kao ulaganje u zajedničku budućnost.


Prema rečima izvršnog direktora grupe "TRENDTEX" Denijala Kozličića, uspešno poslovanje ove firme čini je vodećim izvoznikom u poslovima konfekcioniranja radne odeće, sa značajnim proizvodnim kapacitetima koji mogu da odgovore zahtevima evropskog tržišta. "Naravno, takva pozicioniranost na inostranom tržištu nameće obavezu stalnog podizanja efikasnosti postojeće proizvodnje kao i širenje proizvodnih kapaciteta. To su zahtevi koji pred menadžment firme "TRENDTEX" nameću kupci iz inostranstva nudeći još obimnije i dugoročnije poslovne ugovore. Mi prateći te zahteve, želimo da u Gornjem Milanovcu u okviru konfekcije "RUDNIK" već za deset do petnaest dana, pokrenemo proizvodnju radne odeće namenjene izvozu i zaposlimo oko tri stotine proizvodnih radnika", istakao je Kozličić.


Kako je izjavio Predsednik Opštine Milisav Mirković, konačna odluka ove firme je i te kako značajna za Gornji Milanovac posebno imajući u vidu nedavni prestanak rada modne konfekcije "Rudnik" što je za posledicu imalo ostanak bez posla nekoliko stotina gornjomilanovčana. "U današnje vreme kada je svako radno mesto dragoceno, pokretanje proizvodnje i radno angažovanje tri stotine nezaposlenih od ogromnog je značaja za Gornji Milanovac koji je nadaleko bio, ali i ostao, poznat po kvalitetnoj tekstilnoj industriji čemu su nesumnjiv doprinos dali izuzetno kvalitetni radnici u ovoj grani industrije. Posebno je značajno što investitor pored angažovanja stručne radne snage tekstilne struke planira da angažuje i što veći broj mladih bez takvog iskustva u cilju njihove stručne obuke. Opština Gornji Milanovac pruža i pružaće svu podršku i pomoć u realizaciji ove investicije, a ukoliko za to bude potrebe izvršićemo i određena prilagođavanja obrazovnih profila u srednjem obrazovanju", izjavio je Predsednik Opštine.


Sastanku su prisustvovali i direktor NSZ Srbije Zoran Martinović i direktor Filijale NSZ Čačak Saša Obradović, koji su istakli značaj zajedničke saradnje lokalne samouprave, Nacionalne službe za zapošljavanje i investitora na ovom projektu kako bi se postojeća stručna radna snaga optimalno uposlila.


Nakon održanog sastanka, predstavnici investitora, Opštine Gornji Milanovac i Nacionalne službe za zapošljavanje obišli su prostorije Modne konfekcije "Rudnik" gde je i održan sastanak sa svim zainteresovanim nezaposlenim licima tekstilne struke čije je prisustvo obezbedila Nacionalna služba za zapošljavanje na osnovu evidencija kojima raspolaže.


U narednim danima očekuje se pozitivan odgovor Odbora poverilaca Konfekcije «RUDNIK» Gornji Milanovac u stečaju na zahtev "TRENDTEX"-a za zakup dela poslovnih prostorija, čime bi ovo preduzeće i zvanično počelo da posluje u našem gradu.


Preduzeće "TRENDTEX" d.o.o. iz Prijepolja osnovano je 2002. godine sa 100% stranim kapitalom. Osnovna delatnost je proizvodnja radne odeće, a celokupan proizvodni programa izvozi se na Evropsko tržište (Nemačka, Švedska, Danska, Francuska i Poljska), što ovu firmu i njenu matičnu firmu "HMT GmbH" iz Nemačke čini vodećim izvoznikom u poslovima konfekcioniranja radne odeće, sa značajnim proizvodnim kapacitetima koji mogu da odgovore zahtevima evropskog tržišta. Ukupne investicije planirane za kupovinu i renoviranje postojećeg objekta MK "Rudnik" i energetskih postrojenja, kupovinu nove opreme i rezervnih delova, obuku novih radnika iznose od 1.000.000,00 do 1.200.000,00 EUR-a.


gm    gm    gmPovratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!