opstina gornji milanovac

29. januar 2016.
Održano predavanje o elektronskom potpisu u izdavanju građevinskih dozvola


gm

Inženjerska komora Srbije i Evropski savet inženjerskih komora (ECEC) organizovali su predavanje o elektronskom potpisu u postupku elektronskog izdavanja građevinskih dozvola koje je, tokom jučerašnjeg dana putem video bima iz Beograda istovremeno prenošeno u regionalnim kancelarijama Inženjerske komore Srbije, između ostalih i u Gornjem Milanovcu.


Tako je preko stotinu zainteresovanih inženjera svih struka, okupljenih u Velikoj sali Opštine Gornji Milanovac, moglo da čuje više o novinama koje predviđaju odredbe Zakona o planiranju i izgradnji i Pravilnika o postupku sprovođenja objedinjene procedure, kojima je propisano da se od 1. januara 2016. projektna dokumentacija za dobijanje građevinske dozvole predaje u elektronskoj formi sa elektronskim potpisom licenciranog inženjera.


Ništa manje značajna nisu bila iskustva koja su ovim putem sa našim inženjerima podelile kolege iz Austrije, Italije, Makedonije i Crne Gore o evropskoj regulativi i iskustvima u toj oblasti, budući da je na osnovu Direktive EU br. 910/2014 u svim zemljama članicama EU, kao i zemljama kandidatima za članstvo u EU, obavezna primena elektronskog potpisa i elektronskog pečata.


Predavanje je imalo za cilj upoznavanje sa iskustvima zemalja u regionu, zemalja članica EU, kao i Srbije, u oblasti primene kvalifikovanog elektronskog potpisa u procesu izrade projektno-tehničke dokumentacije i izdavanja elektronskih građevinskih dozvola a održano je na engleskom jeziku u formi vebinara direktnim uključenjima kolega iz različitih zemalja Evrope.


gmPovratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!