opstina gornji milanovac

25. januar 2016.
Snabdevanje toplotnom energijom mora biti uredno, a pri niskim temperaturama produžen grejni dan


Usled niskih temperatura kao i učestalih kvarova na sistemu za snabdevanje toplotnom energijom povećan je broj pritužbi korisnika ovog sistema kako na kvalitet isporučene toplotne energije tako i na vreme isporuke toplotne energije.


Komandant Opštinskog štaba za vanredne situacije i predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković još 15. januara naložio je Javnom komunalnom preduzeću "Gornji Milanovac" da prema njegovim nadležnostima stavi u pripravnost odgovarajuće službe i potrebnu mehanizaciju koja je osposobljena za reagovanje u vremenskim neprilikama na koje je upozorio RHMZ i preduzima i druge mere zaštite u skladu sa vremenskim neprilikama.


Kako JKP "Gornji Milanovac" očigledno nije postupilo u skladu sa ovim nalogom, a da je za postupanje imalo kako pravni osnov tako i finansijske mogućnosti, predsednik opštine naložio je direktoru Javnog komunalnog preduzeća "Gornji Milanovac", koje inače proizvodi i distribuira toplotnu energiju i upravlja distributivnim sistemom, da preduzme odgovarajuće mere za utvrđivanje odgovornosti za učinjene propuste.


Imajući u vidu da su korisnici sistema daljinskog grejanja bili prinuđeni da, što iz razloga neuredne isporuke toplotne energije prouzrokovane kvarovima, tako i zbog izuzetno niskih temperatura, obezbede alternativne izvore toplotne energije u vezi sa čim su imali i dodatne finansijske izdatke, predsednik opštine zahteva da, u skladu sa zakonom, rukovodstvo preduzeća donese odluku o umanjenju računa za isporučenu toplotnu energiju za mesec januar svim korisnicima.


Predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković ovim putem javno se izvinjava građanima opštine Gornji Milanovac zbog učinjenih propusta Javnog komunalnog preduzeća "Gornji Milanovac" u isporuci toplotne energije u prethodnom periodu.


gmPovratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!