opstina gornji milanovac

24. oktobar 2014.
Norvežani u dvodnevnoj poseti Gornjem Milanovcu


Delegacija Norveške bratske opštine Vefsn iz grada Mosjena boraviće u dvodnevnoj poseti opštini Gornji Milanovac, a koju čine predsednik opštine Vefsn, Jan Arne Lovdalh, i načelnik opštinske administracije Magne Petersen.


norvežani u poseti gornjem milanovcu

Povodom dolaska norveških prijatelja predsednik opštine Milisav Mirković upriličiće prijem i sastanak sa norveškom delegacijom, a koji su izrazili želju da se direktno od predsednika opštine informišu o majskim poplavama i posledicima sa kojima se suočila naša opština, kako bi upotpunili informacije koje su imali priliku da saznaju putem medija.


Njihovo interesovanje je vezano i za mere koje su preduzete u sanaciji, mogućnostima za dalju saradnju i pružanje pomoći u obnovi područja zahvaćenih poplavama ili pak o načinima preduzimanja preventivnih mera.


Takođe, na sastanku će biti realizovan i nastavak razgovora koji je inicirala načelnica Opštinske uprave Gorica Petrović na temu novoformirane grupe "Zoohigijene" u okviru odeljenja Urbanizma. Zapravo, načinima rešavanja odlaganja životinjskog otpada, koji se već godinama uspešno sprovodi u norveškim gradovima. Naime, razgovaraće se o mogućim vidovima saradnje sa norveškim partnerima, kroz razmenu iskustava i najbolje prakse i drugim vidovima pomoći.


Na osnovu sveobuhvatnog razgovora razmatraće se i o mogućnostima podnošenja zajedničke aplikacije za finansijska sredstva kod Norveške Ambasade.


Po završenom sastanku delegacija iz Norveške će obići teren i oštećena područja od polava i klizišta, najpre korita reke u Brđanima i Savincu.


Sastanak će biti održan sutra (subota, 25.10.) u 10 sati u kabinetu predsednika opštine.
Povratak na: Saopštenja
Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!