opstina gornji milanovac

05. januar 2016.
Glavne saobraćajnice na teritoriji opštine Gornji Milanovac prohodne


Svi putni pravci na teritoriji opštine Gornji Milanovac tokom jučerašnjeg dana bili su pročišćeni, ali nove obilne snežne padavine u poslepodnevnim satima stvorile su nove probleme.


Prema raspoloživim izveštajima sa terena, izvođač radova angažovan na čišćenju gradskih ulica radio je na njihovom pročišćavanju sa tri ekipe tokom čitave noći tako da su pročišćene sve ulice prvog, drugog i trećeg prioriteta.


Državni putevi na teritoriji opštine Gornji Milanovac su prohodni, a na terenu na seoskom području je mehanizacija Javnog preduzeća za puteve opštine Gornji Milanovac čiji su prioritet lokalni i nekategorisani putevi kojima se odvija autobuski saobraćaj. Nove snežne padavine usled jakog vetra stvorile su snežne smetove na juče pročišćenim saobraćajnicama tako da je njihovo čišćenje angažovana teška mehanizacija ovog javnog preduzeća.


Inače, budžetom Opštine Gornji Milanovac opredeljena su sredstva mesnim zajednicama za nabavku goriva za potrebe mehanizacije angažovane na raščišćavanju snega tako da se u većem broju mesnih zajednica lokalno stanovništvo samoorganizovalo u raščišćavanju jednog broja nekategorisanih puteva.


Inspekcijske službe su na terenu i kontrolišu izvršavanje zakonskih obaveza – uklanjanje snega i leda sa trotoara ispred stambenih objekata individualnog i kolektivnog stanovanja i poslovnih prostorija od strane sopstvenika istih, odnosno korisnika ukoliko sopstvenici iste ne koriste, kao i zabranjenu izbacivanja snega i leda na trotoar, ili kolovoz.


Predsednik opštine i komandant Opštinskog štaba za vanredne situacije Milisav Mirković apeluje na vlasnike stambenih i poslovnih objekata odnosno korisnike da redovno čiste sneg ispred svojih objekata i da prilikom čišćenja snega na svojim ulazima i dvorištima isti ne izbacuju na trotoar i kolovoz već odlažu na pogodno mesto koje ne ugrožava kretanje pešaka i vozila, a Javnom preduzeću za puteve, Javnom preduzeću za izgradnju i Javnom komunalnom preduzeću "Gornji Milanovac" naložio da dosledno sprovode programe zimske službe i da blagovremeno preduzimaju mere u slučaju novih snežnih padavina.
gmPovratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!