opstina gornji milanovac

31. decembar 2015.
Ličnost godine 2015


Potpredsednik Vlade i ministar državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički za ličnost godine predložila načelnicu Opštinske uprave Goricu Petrović


Najtiražniji njuz magazin u Srbiji "Nedeljnik" bira ličnost koja je obeležila 2015. godinu. Tim povodom anketirano je više od 150 ljudi iz društvenog, političkog, kulturnog i sportskog života čija se reč u društvu poštuje i(li) sluša koji su se odlučivali za one koji su proteklih 12 meseci učinili lepšim, koji su najbolje menjali ovu zemlju ili svet, koji su obeležili godinu za nama, a među njima su Novak Đoković, Nataša Kovačević, Vladimir Putin, Zoran Kesić, Aleksandar Vučić, Angela Merkel, Saša Janković, Miodrag Kostić…


Kori Udovički, potpredsednik Vlade i ministar državne uprave i lokalne samouprave, za ličnost godine predložila je Goricu Petrović, načelnicu Opštinske uprave Opštine Gornji Milanovac. "Želim ove godine da istaknem jednog od onih predanih službenika koji su pioniri u transformaciji uprave i koji daju primer kako treba da se ophodimo prema građanima", istakla je potpredsednica Vlade u obrazloženju svog predloga.


Opštinska uprava Opštine Gornji Milanovac ocenjena je od strane Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave kao jedinica lokalne samouprave koja ulaže izuzetne napore da se u svom radu što više približi građanima i privredi, da u tome postiže značajne rezultate i da je jedan od primera dobre prakse te je, podsećamo, stoga imala tu čast da učestvuje na panelu koji je imao za temu "Zadovoljstvo građana i privrede upravnim uslugama", održanom 13. oktobra 2015. godine na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu. Predstavljajući tada Opštinu Gornji Milanovac, načelnica Opštinske uprave Opštine Gornji Milanovac istakla je da osnovni zadatak Opštinske uprave i administracije u celini treba da bude podrška idejama i preduzetničkom duhu, otklanjanje administrativnih barijera u poslovanju i omogućavanje građanima jednostavnije ostvarivanje njihovih prava i interesa. "Opština Gornji Milanovac nastoji da se toga pridržava, a najviše opštinsko rukovodstvo, trudi se da redovno prima i sasluša stranke, bez obzira na veliki obim posla i svakodnevne probleme sa kojima se suočava jer jednostavno Opština je tu za i zbog njih. U tom pravcu proteklih godina učinjeno je dosta napora da se Opština "približi" građanima i privredi, da postane otvorenija, transparentnija, da smanji terete i pojednostavi procedure za ostvarivanje prava, da ih učini vidljivijim i dostupnijim, da poveća efikasnost rada i rešavanja u upravnim predmetima, kao i da ublaži negativan imidž koji građani uglavnom imaju prema administraciji. Opštinska uprava ušla je u postupak uključenja u portal eUprave Republike Srbije, i tako pružanje svojih usluga omogući građanima i privredi i elektronskim putem", istakla je tom prilikom.


Inače, Opštinska uprava Opštine Gornji Milanovac od strane velikog broja republičkih organa uzima se kao primer dobre prakse – redovne su kontrole rada od strane republičkih organa, a rezultati kontrole Državne revizorske institucije svrstavaju Opštinu Gornji Milanovac među mali broj opština koje se uzimaju za pozitivan primer dobrog poslovanja sa neznatnim nepravilnostima i odgovornim raspolaganjem budžetskim sredstvima.


Gorica Petrović po zanimanju je diplomirani pravnik. Radnu karijeru započela je u Poreskoj upravi – filijala Gornji Milanovac. Od 2008. godine prelazi u Poresko odeljenje Opštinske uprave opštine Gornji Milanovac, a od 2008. do 2009. godine obavlja poslove načelnika ovog odeljenja. Od strane Opštinskog veća Opštine Gornji Milanovac 7. novembra 2009. godine postavljena je za zamenika načelnika Opštinske uprave opštine Gornji Milanovac, a 14. marta 2011. godine za načelnika Opštinske uprave Opštine Gornji Milanovac.


Pogledajte članak magazina NedeljnikgmPovratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!