opstina gornji milanovac

10. decembar 2015.
Opštini Gornji Milanovac priznanje za učešće i doprinos u realizaciji EU Exchange 4 programa


Najveće godišnje okupljanje gradonačelnika i predsednika opština - 43. skupština Stalne konferencije gradova i opština održana je 9. decembra 2015. godine u Beogradu. Ovom skupu koji je istovremeno bio i završna konferencija programa EU Exchange 4, prisustvovalo je više od 500 učesnika, visokih predstavnika gradova i opština, državnih institucija, međunarodnih organizacija, diplomatskog kora i dr.


Za najbolje realizovane projekte u okviru EU Exchange 4 programa, šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport uručio je priznanja i zahvalnice predstavnicima lokalnih samouprava koje su obuhvaćene u sprovođenju EU Exchange 4, za učešćue u ovom veoma uspešnom programu, a među kojima je i Opština Gornji Milanovac.


Ovom prilikom gradonačelnici i predsednici lokalnih samouprava jednoglasno su zatražili da se iz javne rasprave povuče Nacrt zakona o finansiranju lokalnih samouprava, koji je izradilo Ministarstvo finansija. Najviši predstavnici gradova i opština saglasili su se da su sva rešenja iz Nacrta zakona neprihvatljiva i zatražili da se ovaj veoma važan dokument za lokal vrati na doradu jer bi prihodi gradova i opština bili smanjeni za osam milijardi dinara što dovodi u pitanje funkcionisanje lokalnih samouprava. Inače, u Nacrtu se predviđa da opštine dobiju 50 umesto dosadašnjih 80 odsto od poreza na zarade i da se dva izvorna prihoda - naknada za životnu sredinu i firmarina - integrišu u porez na imovinu, što bi zapravo dodatno opteretilo građane.gmPovratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!