opstina gornji milanovac

22. oktobar 2014.
Javno preduzeće za puteve uspešno realizuje Plan izgradnje i održavanja puteva


U vrednosti oko 93 miliona dinara goronjmilanovačko Javno preduzeće za puteve uspešno realizuje Plan izgradnje i održavanja puteva za 2014.godinu


sednica skupstine opstine gornji milanovac

Gornjomilanovačko Javno preduzeće za puteve po aktuelnoj dinamici realizuje stopostotno predviđen Plan izgradnje i tekuće održavanje puteva za 2014.godinu, poručuju iz ovog preduzeća.


Koristeći povoljne vremenske uslove za ovo doba godine, ovo gornjomilanovačko preduzeće, trenutno radi put u Gojnoj Gori, preciznije, putni pravac Gojna Gora - Jančići u dužini 800 metara, vrednosti 3.000.000,00 dinara. Prema rečima direktora JP za puteve Jovice Carevića nedavno je završen put u Družetićima, zaseok Milisavljevića i Bralovića u dužini od 900metara, za koji je utrošeno 3.375.000,00 dinara opštinskih sredstava. Izabrani izvođač radova po sprovedenom postupku javnih nabavki bila je gornjomilanovačka građevinska firma "Svin".


Prema Planu ovog putarskog preduzeća predviđeno je da se u toku ove godine asfaltira 24 km lokalnih puteva u 23 mesne zajednice, čija je ukupna vrednost 92.395.500,00 dinara.


sednica skupstine opstine gornji milanovac

- Do sada se plan realizuje stopostotno, neki putni pravci su završeni, a za neke su u toku postupci javnih nabavki zbog izmena u planu, rekao je danas direktor ovog preduzeća Jovica Carević, potvrdivši i da je izvesno da ćemo u toku ovih budućih lepih dana, u oktobru i novembru mesecu, godišnji plan u potpunosti ispuniti.


Jučerašnjom odlukom skupštinskog lokalnog parlamenta usvojen je predlog nadzornog organa lokalnog preduzeće za puteve za izmenu i preusmeravanje u delu planiranih sredstva za asfaltiranje lokalnog puta u Svračkovcima u iznosu od 10.515.250,00 dinara, a za koga su dobijena republička sredstva u sklopu programa priprema za obeležavanje Drugog srpskog ustanka, tako da će ova sredstva biti preusmerena za asfaltiranje drugih putnih pravaca i to trasom stare pruge u Velereči, Šilopaju i Brusnici.


Što se tiče planiranog putnog pravca u Svračkovcima, koji se finanisra republičkim sredstvima nedavno su započeti radovi u nadležnosti Javnog preduzeća "Putevi Srbije". Prema njihovom planu, vršiće se rekonstrukcija putnog pravca Svračkovci - Gornja Crnuća -Vraćevšnica. Procenjuje se da će ovim putnim pravcem, a povodom nastupajuće jubilarne godine kada će biti obeleženo dva veka podizanja Drugog srpskog ustanka, biti velika posećenost konaka Miloša Obrenovića i manastira Vraćevšnica.

Povratak na: Saopštenja
Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!