opstina gornji milanovac

20. novembar 2015.
Poseta predstavnika Ambasade Republike Poljske opštini Gornji Milanovac


gm

Danas su Opštinu Gornji Milanovac posetili predstavnici Ambasade Republike Poljske - savetnik i šef Konzularnog odeljenja u Ambasadi Pavel Sokolovski, savetnik za ekonomska pitanja Karolina Janik i spoljni ekspert iz Ministarstva poljoprivrede i razvoja sela Republike Poljske Katažina Viežbinka.


Povod posete je realizovani projekat Ambasade Republike Poljske u 2015. godini - izgradnja toaleta za učenike i zaposlene u izdvojenom odeljenju Osnovne škole "Takovski ustanak" u Boljkovcima.


Direktorka Osnovne škole "Takovski ustanak" Branka Žižović uputila je reči zahvalnosti predstavnicima Ambasade na pruženoj pomoći i podršci u stvaranju boljih uslova za rad ove škole odnosno za realizaciju vaspitnoobrazovnog rada.


Goste je u ime Opštine Gornji Milanovac pozdravio predsednik Opštine Milisav Mirković zahvalivši se pre svega u ime dece koja pohađaju nastavu u tim objektima, a onda i u ime svojih saradnika i svoje lično ime na pažnji koju poklanjaju našem obrazovanju i našim najmlađim sugrađanima.


Šef Konzularnog odeljenja u Ambasadi Pavel Sokolovski istakao je da je Republika Poljska koristeći Evropske fondove pomogla u uređenju srpskih škola, što je odraz prijateljstva srpskog i poljskog naroda i da iskreno veruje da će se ovakav vid saradnje sa Ambasadom Republike Poljske sa gornjomilanovačkim školama nastaviti i u narednom periodu.


Treću godinu za redom Ambasada Republike Poljske pruža pomoć u uređenju izdvojenih odeljenja OŠ "Takovski ustanak". Tako je 2013. godine realizovan projekat zamene vrata na izdvojenom odeljenju u Gornjim Banjanima u vrednosti od 7.680 evra koji je 2014. godine nastavljen zamenom svih prozora, oluka i fasade u istoj školi u vrednosti od 10.560 evra, a ove 2015. godine izdvojeno odeljenje u Boljkovcima dobila je potpuno nove toalete za đake i nastavnike, kroz projekat vrednosti 13.770,00 evra. Pored ovoga, Ambasada Poljske donirala je 2013. godine sredstva u iznosu od 11.500 evra za novu stolariju izdvojenom odeljenju u Kamenici OŠ "Ivo Andrić" Pranjani.


U prethodnim godinama Opština Gornji Milanovac rekonstruisala je vodovodnu mrežu škole u Boljkovcima, kao i toalete u školi u Gornjim Banjanima kroz projekat vrednosti oko 2 miliona dinara. Takođe, nije zapostavljena ni matična škola u Takovu gde je završena rekonstrukcija fiskulturne sale i ograde igrališta, a upravo se okončavaju i radovi na izgradnji septičke jame za potrebe škole i Muzeja. Sve investicije sprovela je Opštinske uprava Opštine Gornji Milanovac sredstvima budžeta Opštine Gornji Milanovac.


Učenici izdvojenog odeljenja Osnovne škole "Takovski ustanak" u Boljkovcima, kojima je pomoć i bila upućena, zahvalili su se predstavnicima Ambasade na sebi svojstven način – priredbom u čast dobrih prijatelja.gm    gmPovratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!