opstina gornji milanovac

19. novembar 2015.
Radovi na izgradnji mosta na Dičini u Brđanima


Radovi na izgradnji mosta na Dičini u Brđanima počinju u ponedeljak, 23. novembra 2015. godine


Radovi na izgradnji novog mosta na Dičini u Brđanima zvanično će biti započeti u ponedeljak, 23. novembra 2015. godine. Rok za završetak radova je 60 dana.


Na mestu postojećeg koji je tokom poplavnog talasa u maju 2014. godine teško oštećen, a koji će biti demontiran i srušen, biće sagrađen nov armirano-betonski most. Vrednost iznosi 20.641.643,00 dinara bez PDV-a, a izvođač radova je preduzeće Meta Balkan koje će radove izvoditi u grupi izvođača koju pored njega čine i Intramont i GP Kompresor ING, oba iz Valjeva i beogradsko GIP Konstruktor.


Predsednik opštine Milisav Mirković izrazio je očekivanje da će izvođač maksimalno iskoristiti pogodne vremenske prilike i intenziviranjem radova završiti izgradnju mosta kvalitetno i pre ugovorenog roka, još jednom se zahvalivši stanovnicima Brđana na pokazanom strpljenju i razumevanju.


Projektnu dokumentaciju za izgradnju sačinio je Saobraćajni institut "CIP", a izgradnja se finansira iz sredstava Fonda solidarnosti Evropske unije.


Podsećanja radi, odmah nakon oštećenja mosta u Brđanima postignut je dogovor da građevinsko preduzeće "Planum" izvrši sanaciju oštećenja mosta jer je isti intenzivno koristilo za potrebe izgradnje Koridora 11, a da Opština Gornji Milanovac za potrebe sanacije obezbedi potrebnu projektnu dokumentaciju. Opština Gornji Milanovac obezbedila je projekat sanacije mosta tokom prošle godine. Međutim, kako su u međuvremenu nastala nova oštećenja na mostu, konstatovano je da most nije moguće sanirati i da stoga treba pristupiti izgradnji novog mosta preko reke Dičine u Brđanima. Opština Gornji Milanovac u saradnji sa Kancelarijom za pomoć i obnovu poplavljenih područja obezbedila je finansijska sredstva za izgradnju mosta u Brđanima iz Fonda solidarnosti Evropske unije.Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!