opstina gornji milanovac

19. novembar 2015.
Novih 79 ugovora o dodeli podsticajnih sredstava za poljoprivrednike


poljoprivreda

Bliži se kraju ovogodišnja dodela podsticajnih sredstava poljoprivrednim proizvođačima prema konkursu Opštine Gornji Milanovac. Danas je sa Predsednikom opštine novih 79 nosilaca poljoprivrednih domaćinstava potpisalo svoje ugovore, a za kompletno rešavanje preostalo je još oko stotinu zahteva. Na ovogodišnji konkurs za dodelu podsticajnih sredstava konkurisalo je čak 838 poljoprivrednih proizvođača, a sa današnjim danom je podsticaje ostvarilo njih 724.


Predsednik opštine je izrazio veliko zadovoljstvo što se ove godine konkursu odazvao veliki broj poljoprivrednih proizvođača i odlučio se na ne mala ulaganja u obnovu mehanizacije, stočnog fonda, podizanje zasada i različita unapređenja dosadašnje proizvodnje. Na ovaj način, istakao je, direktno ulaganje u poljoprivredu na teritoriji Opštine Gornji Milanovac, građana i Opštine kreće se oko 80.000.000 dinara.


Opština Gornji Milanovac izdvojila je ove godine rekordan iznos od ukupno 36.950.000,oo dinara za podsticaje u poljoprivredi, delom kroz agrarni budžet, delom kroz dva rebalansa ovogodišnjeg budžeta Opštine. Korisnici podsticajnih sredstava su poljoprivredni proizvođači sa registrovanim poljoprivrednim gazdinstvom na teritoriji naše opštine, za različite namene u okviru poljoprivredne proizvodnje, prema Programu na koji je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i zašite životne sredine dalo svoju saglasnost.


Podsećamo da je Opština Gornji Milanovac kroz agrarni budžet obezbedila i sredstva za nabavku protivgradnih raketa, naknade protivgradnim strelcima, za kalcifikaciju zemljišta, posetu poljoprivrednom sajmu i pomoć udruženjima iz oblasti poljoprivrede.poljoprivreda    poljoprivredaPovratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!