opstina gornji milanovac

12. novembar 2015.
Predstavnici Ministarstva rudarstva i energetike posetili gradilište Doma kulture


dom kulture

Predstavnici Ministarstva rudarstva i energetike posetili su danas Opštinu Gornji Milanovac i sa Predsednikom Opštine Milisavom Mirkovićem obišli radove na rekonstrukciji Doma kulture. Inače, Ministarstvo rudarstva i energetike pomoglo je rekonstrukciju ovog objekta u iznosu od 15 miliona dinara za energetsku efikasnost, dok su sva ostala sredstva obezbeđena isključivo iz budžeta Opštine Gornji Milanovac.


Radovi na I fazi su završeni, pri samom kraju je i II faza, a nedavnim potpisivanjem ugovora sa izabranim izvođačima ušlo se u treću - završnu fazu. Izvođači treće faze su "Interklima" iz Vrnjačke Banje sa kojom Opština već uspešno sarađuje u drugoj fazi izvođenja radova na ovom objektu i "Svetlost teatar" iz Beograda - jedna od najrenomiranijih firmi Srbije u oblasti scenske tehnike.


Gornji Milanovac će završetkom faze A, za koju su sredstva u celosti obezbeđena i potpisani ugovori sa izabranim izvođačima, sledećeg proleća dobiti izuzetan, funcionalan i savremen Dom kulture, na radost Gornjomilanovčana koji će konačno moći da prate čak i scenski najzahtevnije pozorišne i muzičke izvođače i bioskopske projekcije najnovije generacije. Završetkom faze A, koja se sastoji od I, II i III faze, po urađenom glavnom projektu, i podrazumeva izgradnju scene, proširenje hola prema dvorištu i na sprat, izgradnju balkona unutar sale, gradnju tehničkog bloka ispod sale i sanitarni čvor u suterenu kao i opremanje biće stavljen u funkciju deo objekta u kome će se realizovati kulturno-umetnička dešavanja.


Što se tiče realizacije faze B, funkcionalno nezavisne od faze A, kojom će biti obuhvaćeni radovi na preuređenju nekadašnjeg stambenog prostora u kreativne radionice i prostorije iz oblasti kulture planirano je da se pristupi nakon završetka faze A, a po obezbeđivanju potrebnih finansijskih sredstava.


Prilikom obilaska gradilišta konstatovano je da je ova investicija verovatno jedna od većih, ako ne i najveća, u oblasti kulture na teritoriji Republike Srbije.dom kulture    dom kulture

dom kulture    dom kulturePovratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!