opstina gornji milanovac

21. oktobar 2014.
Održana sednica Skupštine opštine Gornji Milanovac


Većinskom odlukom odbornika lokalnog parlamenta opštine Gornji Milanovac danas je usvojen treći po redu rebalans ovogodišnjeg budžeta, kojim je predviđeno uvećanje za 35 miliona dinara. Uvećanje je planirano najpre od sredstava poreza na imovinu, kao i od drugih poreza i tekućih namenskih republičkih transfera i slično. Rebalansiranim sredstvima Opštinskoj upravi i javnim preduzećima i ustanovama biće omogućena dodatna sredstva za vršenje planiranih aktivnosti. Na temu rebalasa, prvi se javio odbornik Boško Milovanović koji je ovom prilikom i pohvalio rad Opštine i njenih korisnika, rečima "čim ima rebalasa ima i para, a to je dobro". On je danas govorio i o aktuelnom problemu prevoza u gradskoj i međugradskoj mreži dok se ne završi postupak odabira novog izvršioca prevoza, kao i da taj posao mora ozbiljnije ubuduće da se radi nego što je to bilo do sada. Posebno kada se ima u vidu da se za prevoz izdvajaju velika sredstva, a koja iznose 25 milona dinara godišnje.


sednica skupstine opstine gornji milanovac

Takođe, na temu rebalansa Predsednik Mirković je rekao da su bilasirana sredstva u iznosu od 35 milona dinara iz realnih izvora i ostvarljiva, a biće usmerena na završetak mnogih investicija koje su započeto na sve strane, po čitavoj opštini.


Što se tiče prevoza građana, predsednik opštine je rekao da će se vrlo brzo znati novi prevoznik, a kako je rekao, moralo se ući u tu proceduru jer je po sopstevnom zahtevu direktora "Autoprevoza" raskinut međusobni ugovor o prevozu iz razloga što je ovom dugogodišnjem prevozniku ovaj posao ekonomski neisplatljiv, posebno ukoliko nije u vezi sa učeničkim prevozom, a koji je po završenom konkursu nedavno poveren "Konvoj travelu" kao povoljnijem ponunjaču za dva miliona dinara. A pozitivne ocene direktora škola, učenika i roditelja za uslugu učeničkog prevoza, mogu za sada da nam budu pokazatelji o ozbiljnosti u izvršenju posla novog prevoznika, naveo je kao primer Mirković.


Danas je usvojena odluka o finansijskoj podršci za novorođenu decu na gornjomilanovačkoj teritoriji kojom se podstiče rađanje. Naime, izmenom ove odluke potrebno je obezbediti veća sredstva u budžetu za narednu godinu za isplatu navedenih prava po ovoj odluci, a izmena je u delu gde stoji da majka ostvaruje pravo pod uslovom da ima prebivalište na gornjomilanovačkoj teritoriji na dan rođenja deteta umesto, kako je bilo do sada, najmanje godinu dana pre rođenja.


Odbornici su, nakon video prezentacije, usvojili i Plan generalne regulacije za predeo Ravne Gore o kome su govorili načelnik Urbanizma Zoran Drinjaković i arhitekta "Urbanprojekta" iz Čačka Ankica Milinković. Pre današnjeg usvajanja, nacrt ovog plana je razmatrala i usvojila Komisija za planove, a prema rečima izlagača, svi zainteresovani za ovaj ravnogorski predeo, plan su mogli da vide i putem javnog uvida.


Teme razmatranja opštinskih odbornika bile su i u vezi izmena programa poslovanja i finansijskog plana pojedinih javnih preduzeća kao posledica promena pojedinih pozicija u okviru plana poslovanja. Tako da su danas razmotreni i usvojeni predlozi tih izmena u Javnim preduzećima za izgradnju, lokalnom preduzeću za puteve i Javnom preduzeću "Sportsko rekreativni centar" Gornji Milanovac.


Gornjomilanovački odbornici su tokom danjašnjeg zasedanja i uvojili i nekoliko predloga rešenja Komisije za kadrovska, administrativna i mandatno-imunitetska pitanja Skupštine opštine kojim se menjaju članovi radnih tela skupštine opštine Gornji Milanovac, članovi upravnih i nadzornih odbora Javnih preduzeća i ustanova, kao i članovi školskih odbora.sednica skupstine opstine gornji milanovacPovratak na: Saopštenja
Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!