opstina gornji milanovac

29. oktobar 2015.
Nagrada za životno delo milanovačkom novinaru Živku Perišiću


zivko perisic

Jedan od trojice dobitnika ovogodišnje Novinarske nagrade za životno delo Saveza novinara Srbije i Crne Gore (SNSCG) je i naš sugrađanin i istaknuti novinar Živko Perišić. Pored njega, nosioci ovogodišnjih priznanja su i Radojka Nikolić i Dušan Davidović.


Nagrada za životno delo dodeljuje se za ukupan rad u novinarstvu i sastoji se od diplome i zlatnog prstena, a dobitnicima se uručuje danas u 13 časova, u okviru obeležavanja Dana Saveza novinara Srbije i Crne Gore, u Pres centru UNS-a u Beogradu.


Kako je izjavio prošlogodišnji dobitnik Nagrade za životno delo Miodrag Tripković i predsednik žirija, nosioci ovogodišnje nagrade proveli su profesionalni život boreći se za slobodu novinarstva i dostojanstvo novinarske profesije, što je bio odlučujući motiv da upravo njima pripadne ovo prestižno priznanje.


Predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković uputio je iskrene čestitke Živku Perišiću i istakao da je čast za našu sredinu da u svim sferama ima istaknute pojedince koji doprinose ugledu cele milanovačke opštine. On je takođe napomenuo da je Živko Perišić zaslužan jer je, na sebi svojstven način, uticao i na veću otvorenost javnih institucija ka medijima i opšte unapređenje javnosti rada.


Živko Perišić je dugo vremena bio jedini izveštač iz Rudničko – takovskog kraja za beogradske medije. Već 25 godina je dopisnik Radio Beograda, a iako penzioner i danas radi za Agenciju Beta čiji je dopisnik od samog njenog osnivanja. Pisao je i za Politiku, bio je dopisnik dnevnog lista Blic i novinarske agencije Tanjug, u kojoj je svojevremeno dobio otkaz zbog nepristajanja na ponižavanje novinarske profesije. Javnost je svakodnevno obaveštavao o interesantnim događajima i ličnostima u ovom kraju Srbije.zivko perisic    zivko perisicPovratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!