opstina gornji milanovac

27. oktobar 2015.
Potpisan ugovor sa izvođačem radova na izgradnji mosta na Dičini


most na dicini

Današnje svečano potpisivanje ugovora sa izabranim izvođačem radova, označilo je kraj neizvesnosti za meštane Brđana koji su još u poplavama 2014. godine ostali bez glavne saobraćajne veze sa Gornjim Milanovcem, zbog teškog oštećenja mosta na Dičini u ovom mestu.


Predsednik opštine Milisav Mirković posebno se zahvalio stanovnicima Brđana na pokazanom strpljenju i razumevanju, a potom čestitao je Bojanu Starecu direktoru Meta Balkan iz Beograda, na zaključenom ugovoru i poželeo da posao na izgradnji mosta u Brđanima bude završen brzo i kvalitetno.


Predmet ugovora čija vrednost iznosi 20.641.643,00 dinara bez PDV-a je izgradnja potpuno novog mosta preko reke Dičine na lokalnom putu u selu Brđani, na mestu postojećeg koji je tokom poplavnog talasa u maju 2014. godine teško oštećen. Stari most kao i betonski stubovi (temelji) biće demontirani i srušeni i na tom mestu napravljen nov armirano-betonski most.


Preduzeće Meta Balkan će radove izvoditi u grupi izvođača koju pored njega čine i Intramont i GP Kompresor ING, oba iz Valjeva i beogradsko GIP Konstruktor, koji imaju veliko iskustvo na sličnim projektima u našoj zemlji, pre svega u Valjevskom kraju gde su posle poplava u 2014. godini izgradili više mostova.


Projektnu dokumentaciju za izgradnju sačinio je Saobraćajni institut "CIP" a izgradnja se finansira iz sredstava Fonda solidarnosti Evropske unije i treba da se okonča u roku od 60 dana računajući od dana uvođenja u posao.


Podsećanja radi, odmah nakon oštećenja mosta u Brđanima postignut je dogovor da građevinsko preduzeće "Planum" izvrši sanaciju oštećenja mosta jer je isti intenzivno koristilo za potrebe izgradnje Koridora 11, a da Opština Gornji Milanovac za potrebe sanacije obezbedi potrebnu projektnu dokumentaciju. Opština Gornji Milanovac obezbedila je projekat sanacije mosta tokom prošle godine. Međutim, kako su u međuvremenu nastala nova oštećenja na mostu, konstatovano je da most nije moguće sanirati i da stoga treba pristupiti izgradnji novog mosta preko reke Dičine u Brđanima. Opština Gornji Milanovac u saradnji sa Kancelarijom za pomoć i obnovu poplavljenih područja obezbedila je finansijska sredstva za izgradnju mosta u Brđanima iz Fonda solidarnosti Evropske unije.most na dicini    most na diciniPovratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!