opstina gornji milanovac

23. oktobar 2015.
Održano centralno veče manifestacije "Dani Nastasijevića" 2015.


U organizaciji Biblioteke "Braća Nastasijević" u Modernoj galeriji "Kulturnog centra" u četvrtak, 22. oktobra 2015. godine održano je centralno veče manifestacije "Dani Nastasijevića".


Predsednik Opštine Milisav Mirković je u svom obraćanju prisutnima poručio da Gornji Milanovac, kao rodni grad ove umetničke, svestrane porodice, uspeva da održi umetnički duh i skrene pažnju milanovačke i šire javnosti na legat Nastasijevića već duži niz godina kroz ovu izuzetno važnu i tradicionalnu manifestaciju. "Svesni značaja ove manifestacije kroz koju nastavlja da živi duh Nastasijevića, a koja je rezultat združenog rada organizatora – Biblioteke "Braća Nastasijević" i pokrovitelja manifestacije - Opštine Gornji Milanovac, i ove godine smo radili na tome da preko značajnih umetnika kroz raznovrsni program, život i dela ove čuvene umetničke milanovačke porodice približimo i predstavimo današnjoj publici", istakao je Predsednik Opštine.


Nada Veljić, v.d. direktora Biblioteke "Braća Nastasijević", ukratko je predstavila program koji je ove godine organizovan u okviru Manifestacije Dani Nastasijevića izrazivši zahvalnost Opštini Gornji Milanovac koja je ovu manifestaciju i sve njene učesnike organizaciono i finansijski podržala kao i kolektivu Biblioteke na bezrezervnoj podršci.


Na ovoj Centralnoj večeri Manifestacije predstavljen je od strane Uredništva zbornika - dvanaestog broja glasila Biblioteke "Braća Nastasijević" pod nazivom Slovo Ćirilovo. Takođe, predsednik opštine uručio je nagrade i pohvalnice svim dobitnicima u okviru književnog konkursa "Salon Nastasijevića" koji je ove godine proširen na više kategorija: poezija, kratka proza, esej, fotografija i video zapis. Pre uručenja, članovi žirija su obrazložili svoje odluke za dodelu nagrada i pohvala.


Na kraju večeri u Modernoj galeriji otvorena je izložba fotografija koje su učestvovale u konkursu "Salon Nastasijevića".


Veliki su i nesumnjivi doprinosi koje je porodica Nastasijević utisnula u umetničko stvaralaštvo ovih prostora posle Prvog svetskog rata. Svedoci smo činjenice da Nastasijevići intenzivno skreću pažnju javnosti i polako zauzimaju mesto kakvo zaslužuju na umetničkoj mapi Srbije.arheologija    arheologija    arheologijaPovratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!