opstina gornji milanovac

21. oktobar 2015.
Rekonstrukcija Doma kulture ulazi u treću fazu


dom kulture

Dugoočekivani Dom kulture u Gornjem Milanovcu polako dobija svoje završne konture, pošto su danas svečano potpisani ugovori sa izabranim izvođačima radova na trećoj, završnoj fazi - A faze projekta rekonstrukcije i adaptacije Doma kulture.


Predsednik opštine Gornji Milanovac izrazio je zadovoljstvo izabranim izvođačima budući da Opština Gornji Milanovac sa "Interklimom" iz Vrnjačke Banje već uspešno sarađuje u drugoj fazi izvođenja radova na ovom objektu, a da je "Svetlost teatar" iz Beograda jedna od najrenomiranijih firmi Srbije u oblasti scenske tehnike.


Prema rečima izvođača, očekuje se da će Gornji Milanovac sledećeg proleća dobiti izuzetan, funcionalan i savremen Dom kulture, na radost gornjomilanovčana koji će konačno moći da prate čak i scenski najzahtevnije pozorišne i muzičke izvođače i bioskopske projekcije najnovije generacije.


"Posle investiranja u privrednu i sportsku infrastrukturu, došlo je vreme i za ulaganje u kulturu. Građani Gornjeg Milanovca će konačno dobiti prostor koji će im omogućiti da uživaju u raznovrsnim kulturnim sadržajima, a sam grad reprezentativan objekat koji zaslužuje svojom pozicijom na kulturnoj mapi Srbije" izjavio je predsednik Mirković.


Direktorka Svetlost Teatra iz Beograda, Olivera Mitrović istakla je da je energija koja je prisutna kod svih uključenih u ovaj projekat, kao i čvrsta podrška lokalne samouprave, ono odlučujuće što je doprinelo da milanovački Dom kulture bude jedna od retkih investicija ove vrste u Srbiji koja se uspešno privodi kraju.


Načelnica Opštinske uprave, Gorica Petrović, je istakla da je Opštinska uprava, kao nosilac investicije, 2013. godine sa velikim entuzijazmom krenula u planiranje i realizaciju ovog velikog projekta i da sada sa zadovoljstvom ispraća finalne radove koji će staviti Dom kulture u punu funkciju na zadovoljstvo građana naše opštine.


Okončanjem treće faze - Dom kulture će biti u potpunosti spreman da primi svoje prve izvođače i posetioce, ali će lokalna samouprava uložiti dodatni napor da finansira i izvođenje B faze ovog projekta koja će, kroz rekonstrukciju Aneksa Doma kulture, obezbediti moderan i funkcionalan radni i kancelarijski prostor za one koji se amaterski i profesionalno bave kulturom i umetnošću u našem gradu.dom kulture    dom kulture    dom kulturePovratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!