opstina gornji milanovac

20. oktobar 2015.
Donacija opštini Gornji Milanovac


Bratska komuna Vefsn iz Norveške donirala Gornjem Milanovcu kamion za odlaganje smeća


donacija vefsn

Opština Gornji Milanovac dobila je na poklon od bratske komune Vefsn iz Norveške i tamošnje kompanije za odlaganje smeća "Shmil", vozilo – kamion marke Scania proizveden 2006. godišne namenjen za odlaganje smeća i komunalnog otpada. Kamion je u očuvanom stanju, dobro je opremljen i održavan po evropskim standardima i između ostalog ima dve komore za odlaganje otpada. Ukupna vrednost donacije iznosi 119000 Norveških kruna odnosno 12.664,00 evra.


Donacija predstavlja još jedan u nizu pokazatelja jake prijateljske saradnje naše dve opštine. Prijateljstvo započeto u vihoru Drugog svetskog rata i neraskidive veze tada uspostavljene prenete su na pokolenja i traju do današnjih dana. Ovo nije prvi put da bratska opština Vefsn uputi donaciju Gornjem Milanovcu - dosta je takvih slučajeva bilo i ranije, a treba podsetiti da je Norveška prva priskočila u pomoć stanovnicima naše opštine, a i našoj zemlji kada su nas zadesile velike poplave 2014. godine.


Rukovodstvo opštine najiskrenije se zahvaljuje na poklonu koji će u velikoj meri doprineti efikasnijem ostvarenju komunalnih usluga s obzirom na potrebe i razuđenost teritorije naše Opštine.


Predsednik Opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković danas je vozilo predao na trajno korišćenje Javnom komunalnom preduzeću "Gornji Milanovac" za potrebe iznošenja, transporta i deponovanja komunalnog i industrijskog otpada.donacija vefsnPovratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!