opstina gornji milanovac

20. oktobar 2015.
Saopštenje za javnost


Povodom niza neistina iznetih u Saopštenju za javnost Opštinskog odbora Srpske napredne stranke u Gornjem Milanovcu, a u cilju upoznavanja građana Opštine Gornji Milanovac sa istinom, kao Predsednik Opštine Gornji Milanovac izdajem sledeće


SAOPŠTENJE ZA JAVNOST


U Saopštenju za javnost Opštinskog odbora Srpske napredne stranke u Gornjem Milanovcu navodi se da sam kao Predsednik Opštine Gornji Milanovac uputio kritike na rad Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Javnog preduzeća "Putevi Srbije". Ovim putem želim da istaknem da to nije tačno. Naprotiv saradnja sa Javnim preduzećem "Putevi Srbije" je na izuzetnom nivou, a ovoj tvrdnji u prilog ide i činjenica da je upravo ovo Javno preduzeće ove godine dobilo najviše priznanje Opštine Gornji Milanovac – Zlatnu medalju "Takovski ustanak". Na sednici Opštinskog veća održanoj 13. oktobra 2015. godine upoznao sam članove veća i sve prisutne sa Dopisom šefa kabineta u JP "Putevi Srbije" Nevene Jugović od 29. septembra 2015. godine u kojem se navodi da Javno preduzeće "Putevi Srbije", i pored najbolje volje, nema dovoljno finansijskih sredstava i samim tim ni mogućnosti za asfaltiranje lokalnih i nekategorisanih putnih pravaca podsećajući da je i u takvoj situaciji ovo Javno preduzeće uradilo lokalni put Mutanj – Lipa na teritoriji Opštine Gornji Milanovac. Rad organa Opštine Gornji Milanovac mora biti javan i transparentan, na tome ću uvek insistirati, a javnost se ne sme obmanjivati. Upravo iz tog razloga sam ovaj Dopis javno i pročitao jer je prethodni dan član Opštinskog veća Opštine Gornji Milanovac Desimir Jovanović na Televiziji Galaksija izjavio da će se nakon asfaltiranja puta Mutanj – Lipa nastaviti sa asfaltiranjem i ostalih putnih pravaca i da se u ovaj posao uključio i narodni poslanik Dejan Kovačević odnosno odbornik u Skupštini Opštine Gornji Milanovac. Da li je gospodin Kovačević intervenisao da se obustavi sa ovim radovima ili je zaista intervenisao da se ovi putni pravci rade pa njegova intervencija bila kontraproduktivna, uglavnom narednog dana smo obavešteni da se radovi obustavljaju. Samim tim, da li Predsednik Opštine i politička opcija kojoj pripadam ovim obmanjuje građane ili to čine Desimir Jovanović i Dejan Kovačević, neka građani sami daju svoj sud.


U saopštenju se dalje navodi da je Jovica Carević moj šef. Naglašavam da sam na mesto Predsednika Opštine izabran voljom građana Gornjeg Milanovca, da samo njima odgovaram za svoj rad i da samo oni mogu da budu označeni kao moji pretpostavljeni.


Što se tiče asfaltiranja ulice Kneza Aleksandra (u Saopštenju OOSNS navodi se "glavne ulice Kralja Aleksandra Karađorđevića" koja u Gornjem Milanovcu ne postoji) , svi građani Gornjeg Milanovca bili su svedoci preusmeravanja saobraćaja sa magistralnog puta u vreme izvođenja radova na nadvožnjacima kada je došlo do znatnog oštećenja ove ulice. Tada smo dobili obećanje Javnog preduzeća "Putevi Srbije" da će nakon završetka radova na nadvožnjacima ta oštećenja ove ulice biti sanirana, a to obećanje je i ispunjeno. Ulica Vojvode Mišića kao i čitava Takovska i ulica 17 NOU divizije korišćene su za potrebe izgradnje Koridora 11 i tom prilikom pretrpele znatna oštećenja i to je razlog zašto je sanirana ulica Vojvode Mišića, a očekujem da u narednom periodu JP "Putevi Srbije" saniraju i preostali deo Takovske i ulice 17 NOU divizije.


Što se tiče rada direktora JP za puteve opštine Gornji Milanovac za koji OOSNS navodi da je nevidljiv za najveći broj građana uprkos velikim obećanjima i konstantnim hvalospevima, samo bih podsetio javnost da se u ovoj godini asfaltira oko 35 kilometara lokalnih i nekategorisanih puteva. Ovim putem bih najpre podsetio koalicione partnere – Opštinski odbor Srpske napredne stranke da su u Gornjem Milanovcu u vlasti više od 2 godine, a potom i pozvao da shodno tome urade nešto za ovaj grad, a ne da se bave samo praznim pričama i demagogijom. O vidljivosti odnosno nevidljivosti rada pojedinih javnih preduzeća više govori aktivnost Javnog preduzeća za izgradnju na čijem čelu je kadar SNS-a. Građani su svedoci toga kada je počela da se radi Despotovačka ulica koja još nije završena, zatim Korčaginova ulica na kojoj radovi traju mesecima, ulica Vuka Karadžića… Opština Gornji Milanovac preuzela je izgradnju ulice Vuka Karadžića od Javnog preduzeća za izgradnju pre nešto više od mesec dana, sprovela potrebne postupke, radovi su u toku i biće završeni do kraja ove sedmice.


Što se tiče konstatacije da se nedomaćinski odnosi prema novcu poreskih obveznika neću ništa komentarisati, mogu samo reći da Opština Gornji Milanovac nekoliko godina unazad ostvaruje suficit u budžetu što nam omogućava da radimo velike investicije poput rekonstrukcije Doma kulture, asfaltiranja lokalnih i nekategorisanih puteva, uređenja "Brda mira", izgradnje Aneksa vrtića… Inače, OOSNS po pitanju mog odnosa prema budžetskim sredstvima daje kontradiktorna saopštenja – u jednom trenutku ističu da ne znam da potrošim sredstva, a u drugom da se nedomaćinski odnosim prema novcu poreskih obveznika. Neka se jednom opredele šta je loše – štedeti ili nemilosrdno trošiti i zaduživati se. Po njima ni jedno ni drugo nije dobro, ali ne znaju ni koja je to treća opcija.


Što se tiče primanja opštinskih službenika konkretno Milivoja Radojičića koji je zaposlen na radnom mestu Šef grupe za informatičke poslove naglašavam da istom u opisu poslove koje obavlja nije izrada kompjuterskih programa i njihovo održavanje. Činjenica da je Milivoje Radojičić radio sa mnom u kancelariji nema nikakve veze, a u prilog tome ide činjenica da je Radojičić Ugovor o održavanju kompjuterskih programa zaključio 30. maja 2003. godine dakle pre 12 godina i to u vreme kada nisam imao nikakvu funkciju i kada politička grupacija kojoj ja pripadam nije bila na vlasti. Iznosi o kojima se govori u Saopštenju OOSNS predstavljaju zaostala potraživanja Milivoja Radojičića iz prethodnih godina koja mu po gore zaključenom ugovoru i pripadaju. Inače, naglasio bih da programe Milivoja Radojičića koristi i Javno preduzeće za izgradnju i "Kulturni centar" čiji su direktori kadrovi Srpske napredne stranke i za to plaćaju odgovarajuću naknadu. O svemu ovome,a što se tiče primanja gospodina Radojičića, raspravljano je na sednici Opštinskog veća održanoj 28. maja 2015. godine kojoj su prisustvovali i predstavnici Srpske napredne stranke i Nove Srbije i doneli jednoglasnu odluku da se Milivoju Radojičiću isplati zaostala ugovorena obaveza.


Tačno je da je na lokalnim izborima održanim 2012. godine Milivoje Radojičić primenio pogrešnu formulu za raspodelu odborničkih mandata, ali je tačno i to da je pogrešnom primenom te formule i lista čiji sam ja bio nosilac ostala oštećena za 1 odbornički mandat.


O slikanju takođe ne bih želeo da dajem komentare. Neka se svako slika pored onoga šta je uradio za ovaj grad, a ne za govornicom po inostranstvu od čega građani Gornjeg Milanovca očigledno nisu dobili ništa. Inače, dosta građana redovno posećuju društvene mreže pa i sami znaju koji funkcioneri svoje fotografije u fotelji postavljaju i komentarišu u toku radnog vremena.


U Gornjem Milanovcu, 20. oktobra 2015. godine
Predsednik opštine
Milisav MirkovićgmPovratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!