opstina gornji milanovac

14. oktobar 2015.
Poseta Gojnoj Gori


opstina

U okviru redovnih aktivnosti obilaska mesnih zajednica sa teritorije naše Opštine, a u cilju ispitivanja potreba lokalnog stanovništva i planiranja aktivnosti za realizaciju tokom naredne budžetske godine, Predsednik Opštine Milisav Mirković je sa svojim saradnicima – direktorom Javnog preduzeća za puteve Jovicom Carevićem i načelnikom Odeljenja za mesne zajednice Trifunom Paunovićem obišao najudaljenije gornjomilanovačko naselje – Gojnu Goru.


Okupljeni meštani bili su, kao i uvek, najviše zainteresovani za ulaganja u putnu infrastrukturu koja je preduslov za lakšu komunikaciju sa ostalim delom opštine, ali i za oblast telekomunikacija, izgradnje verskih objekata, oblast vodosnabdevanja i druge oblasti.


Ovo naselje po poslednjem zvaničnom popisu broji 610 stanovnika, a podsećanja radi u prethodnih pet godina ulaganja lokalne samouprave u infrastrukturu ove mesne zajednice iznose oko 18 miliona dinara, od čega je blizu 15 miliona investirano preko JP za puteve opštine, većinom za održavanje, sanaciju i asfaltiranje lokalnih i nekategorisanih puteva, kao i održavanje kanala uz ove puteve. U okviru ovog iznosa značajna sredstva izdvajaju se i za zimsko održavanje i čišćenje puteva od snega što su problemi sa kojim se suočavaju sva planinska sela.


Kroz analizu dosadašnjih ulaganja teži se da se pristupi optimalnom iskorišćavanju budžetskih sredstava uz uvažavanje specifičnosti potreba koje prate naseljena mesta u obodnim krajevima naše opštine, udaljena od administrativnog i zdravstvenog centra.
Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!