opstina gornji milanovac

13. oktobar 2015.
Održana 83. sednica Opštinskog veća opštine Gornji Milanovac


opstinsko vece

Pred članovima Opštinskog veća opštine Gornji Milanovac danas su se našle dvadeset dve tačke dnevnog reda osamdeset i treće sednice.


Većnici su utvrdili predlog Odluke o usvajanju Plana generalne regulacije za naseljeno mesto Rudnik, predlog Odluke o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2016. godinu kao i predlog Rešenja o obrazovanju Komisije za koordinaciju inspekcijskog nadzora nad poslovima iz izvorne nadležnosti na teritoriji naše opštine, a koji će biti razmatrani na narednoj sednici Skupštine Opštine Gornji Milanovac.


Usvojeno je rešenje o imenovanju Saveta za zapošljavanje opštine Gornji Milanovac, kao savetodavnog radnog tela za planiranje i sprovođenje lokalne politike zapošljavanja. U Savet su imenovani predstavnici lokalne samouprave, privrede, ustanova obrazovanja, Nacionalne službe za zapošljavanje, Đačkog parlamenta, nevladinih organizacija, predstavnici reprezentativnog sindikata...


Članovi Opštinskog veća razmatrali su i usvojili rešenje o davanju saglasnosti na izmene i dopune Programa poslovanja sa finansijskim planom za tekuću godinu Predškolske ustanove "Sunce", Rešenje o davanju saglasnosti na izmene finansijskog plana Muzeja rudničko takovskog kraja, Biblioteke "Braća Nastasijević" i Ustanove za kulturu, umetnost i vanškolsko obrazovanje "Kulturni centar". Usvojeni su i zaključci kojima se daje pozitivno mišljenje na rešenje predsednika opštine o davanju saglasnosti na Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji poslova u okviru Muzeja, Biblioteke i "Kulturnog centra".


Na danas održanoj sednici, usvojeno je i rešenje o davanju saglasnosti na izmene i dopune Planova rada i Finansijskih planova mesnih zajednica: Pranjani, Rudnik, Semedraž, Gojna Gora, Majdan, Brusnica i Lipovac za 2015.godinu kao i zaključak kojim se daje prethodna saglasnost na Pravilnik o zaradama zaposlenih u Sportskom savezu opštine Gornji Milanovac.


Takođe, poštujući dnevni red sednice, članovi Opštinskog veća, nakon razmatranja usvojili su zaključak o davanju saglasnosti za promenu namene slobodnih sredstava od ugovorene druge faze i raspoređivanje istih na treću fazu radova na uređenju Spomen parka Brdo mira.


Usvojena je odluka Upravnog odbora Javnog preduzeća "Rzav" Arilje i Odluke Poslovnog odbora za izgradnju brane i akumulacije "Arilje – Profil Svračkovo".


U okviru tekućih pitanja Predsednik Opštine Milisav Mirković upoznao je članove Veća sa Dopisom šefa kabineta u JP "Putevi Srbije" Nevene Jugović od 29. septembra u kojem se navodi Javno preduzeće "Putevi Srbije", i pored najbolje volje, nema dovoljno finansijskih sredstava i samim tim ni mogućnosti za asfaltiranje lokalnih i nekategorisanih putnih pravaca na teritoriji Opštine Gornji Milanovac koje je dogovoreno na 5. sednici Saveta Moravičkog okruga održanoj u Lučanima 24. decembra 2014. godine, a kojoj su prisustvovali i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorana Mihailović i v.d. direktora Javnog preduzeća "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak. Tim povodom, 2. oktobra upućen je Zahtev Ministarstvu i JP "Putevi Srbije" da se predloženi lokalni i nekategorisani putni pravci na teritoriji Opštine Gornji Milanovac asfaltiraju u tekućoj godini, a ukoliko to nije moguće, da se obezbede pisane garancije da će asfaltiranje istih biti izvedeno u narednoj godini od strane Javnog preduzeća "Putevi Srbije".opstinsko vecePovratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!