opstina gornji milanovac

12. oktobar 2015.
Obilazak gradilišta Doma kulture


Predsednik opštine Milisav Mirković obišao je danas gradilište na kome se vrši rekonstrukcija gradskog Doma kulture.


Građevinski radovi na savremenom i modernom budućem Domu kulture u Gornjem Milanovcu, koji će ulepšati centralni deo grada i doprineti unapređenju kulturnog života, a na koji Milanovčani čekaju duže od 50 godina, intezivirani su u poslednjem periodu, izjavio je danas predsednik opštine Milisav Mirković.


"Mi smo od samog početka znali šta hoćemo. Objekat radimo od sopstvenih sredstava, uz pomoć ministarstva energetike u iznosu od 15 miliona dinara za energetsku efikasnost. Nakon završene I faze, pri samom kraju je i II faza, a uskoro će biti stvoreni uslovi i za početak III faze" rekao je predsednik Mirković.


Završetkom faze A, koja se sastoji od I, II i III faze, po urađenom glavnom projektu, i podrazumeva izgradnju scene, proširenje hola prema dvorištu i na sprat, izgradnju balkona unutar sale, gradnju tehničkog bloka ispod sale i sanitarni čvor u suterenu kao i opremanje biće stavljen u funkciju deo objekta u kome će se realizovati kulturno-umetnička dešavanja.


Što se tiče realizacije faze B, funkcionalno nezavisne od faze A, kojom će biti obuhvaćeni radovi na pruređenju nekadašnjeg stambenog prostora u kreativne radionice i prostorije iz oblasti kulture planirano je da se pristupi nakon završetka faze A, a po obezbeđivanju potrebnih finansijskih sredstava.


Arhitekta, profesor Rajko Marić izjavio je da će Gornji Milanovac dobiti savremeni objekat sa modernom tehnologijom, koji će omogućiti scenske izvedbe u originalnoj verziji. Kako je prilikom obilaska dalje izjavio Opština Gornji Milanovac nije pristupila takozvanom "šminkanju" objekta već ozbiljnoj rekonstrukciji čiji će krajnji rezultat biti savremen Dom kulture kojem mogu zavideti ne samo gradovi u okruženju već i u čitavoj Srbiji.


Samim tim, rekonstruisan Dom kulture će omogućiti realizaciju dramskih, muzičkih događaja, konferencija, simpozijuma ali i mnogih dugih društvenih dešavanja.dom kulture    dom kulture    dom kulture

dom kulture    dom kulture    dom kulturePovratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!