opstina gornji milanovac

12. oktobar 2015.
Odgovor lokalne zajednice na krizne situacije


Obuka "Odgovor lokalne zajednice na vanredne / krizne situacije sa posebnim akcentom na javno–zdravstveni pristup"


odgovor

Predstavnici Zavoda za javno zdravlje Čačak održali su danas u Opštini Gornji Milanovac obuku na temu "Odgovor lokalne zajednice na vanredne/krizne situacije sa posebnim akcentom na javno zdravstveni pristup".


Obuka je organizovana sa ciljem da se unapredi znanje o ulozi i odgovoru lokalnih zajednica na vanredne situacije sa akcentom na javnozdravstveni pristup, uz identifikaciju i povezivanje svih zainteresovanih strana.


Domaći i međunarodni zakoni, institucionalni okvir, ljudski resursi u oblasti vanrednih/kriznih situacija ali i način komunikacije u kriznim situacijama bile su teme sastanka.Takođe, analizirane su situacije u našoj zajednici iz prakse.


Kako je na obuci navedeno, jedan od njenih glavnih ciljeva je prepoznavanje i tačno utvrđivanje lokalnih snaga i slabosti kada su u pitanju vanredne/krizne situacije iz ugla zdravstvenog sistema i formiranje mreže za brzo i adekvatno reagovanje. Sve to, u cilju ublažavanja negativnih posledica po zdravlje stanovništva.


Na obuci su prisustvovali predstavnici Opštine Gornji Milanovac, zaposleni u Opštinskoj upravi, predstavnici Doma zdravlja, gornjomilanovačkog Crvenog krsta, Javnog komunalnog preduzeća "Gornji Milanovac", predstavnici policijske stanice kao i vatrogasne jedinice našeg grada.


Obuku na temu "Odgovor lokalne zajednice na krizne situacije" organizovalo je Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, uz podršku Kancelarije Svetske zdravstvene organizacije za Srbiju a po njihovom programu je danas i Zavod za javno zdravlje Čačak izvodio obuku Gornjomilanovčana.odgovor    odgovorPovratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!