opstina gornji milanovac

09. oktobar 2015.
Dečja nedelja


decija nedelja

Povodom održavanja dečje nedelje, danas su đaci OŠ "Takovski ustanak" iz Takova sa svojim nastavnicima posetili Opštinu Gornji Milanovac.


Pozdravne reči, mladim gostima, uputila je načelnica Opštinske uprave opštine Gornji Milanovac Gorica Petrović, poželevši im dobrodošlicu u Opštinu, koja je dom svih građana. Takođe, Petrovićeva je đake, željne znanja, upoznala o širokom spektru poslova koje Opština obavlja ali i ukazala na njihov značaj i usku povezanost.


"Danas imate priliku da mojim saradnicima i meni postavljate pitanja. Danas ćemo, na kratko, zameniti uloge. Vi ćete postavljati pitanja koja vas interesuju, a mi ćemo na ista odgovarati" rekla je načelnica Opštinske uprave.


Ekologija, finansije, društvene delatnosti, rad matičnih službi, nadležnosti Odeljenja za inspekcijske poslove bile su teme o kojima su danas đaci imali priliku, iz prve ruke, da čuju ali i da postavljaju njima interesanta pitanja.


Ova manifestcija posvećena najmlađima, ukazuje na stvarni položaja deteta i mladih u društvu, skreće pažnju na dete kao nosioca prava da odrasta u što boljim uslovima u porodici, lokalnoj zajednici i društvu u celini.


Dečja nedelja ima dugu i bogatu tradiciju a ove godine, na nivou cele Republike Srbije, obeležava se od 5. do 11. oktobra. Tokom proteklih godina, Dečja nedelja se razvijala, dostižući nivo nacionalne manifestacije postala je model svestrane saradnje i povezivanja važnih aktera i činilaca koji udruženi deluju ka istom cilju – poboljšanju položaja deteta u Srbiji. Takođe, Dečja nedelja podstiče unapređenje položaja deteta u našem društvu kroz kontinuinirani razvoj svih uslova, i pružanje finansijske, socijalne, zdravstvene, kulturne i obrazovne podrške za ostvarenje ovih ciljeva.decija nedelja    decija nedelja    decija nedeljaPovratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!