opstina gornji milanovac

08. oktobar 2015.
Participativno kreiranje inovativnih programa zapošljavanja mladih


mladi zaposljavanje

Danas je u maloj sali Opštine Gornji Milanovac, u okviru projekta "Učešće omladinskog civilnog sektora u kreiranju politika zapošljavanja mladih" faza III, organizovan radni sastanak pod nazivom "Participativno kreiranje inovativnih programa zapošljavanja mladih".


Predstavanje javnosti rezultata trogodišnje saradnje kao i predstavljanje novih modela kreiranja lokalnih politika zapošljavanja i učestvovanje u trajnom dijalogu na ovu temu bili su ciljevi sastanka.


Predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković obratio se, na samom početku skupu, rečima da su mladi, školovani ljudi budućnost ovoga grada ali i cele zemlje. Stoga, neophodno je osigurati njihov ostanak i pružiti im socijalnu i egzistencijalnu sigurnost.


Marija Stojadinović, ispred Razvojnog biznis centra Kragujevac, istakla je značaj obrazovanja i ulogu podrške naše opštine u primeni mera aktivne politike zapošljavanja. O primerima dobre prakse podrške zapošljavanja mladih u Čačku govorila je Gorana Tanasković, predstavnica Regionalne privredne komore Kraljevo. Ona je ukazala na potrebu istraživanja i realnog predstavljanja tržišta rada. S tim što, kako je rekla, Gornji Milanovac i Čačak imaju odlične startne pozicije shodno primeni mera aktivne politike zapošljavanja.


Na sastanku se govorilo o uvođenju reprezentativnog predstavnika mladih u rad Lokalnog saveta zapošljavanja, usvajanju novog Rešenja o formiranju i radu Saveta za zapošljavanje, kojim će se obezbediti konsultativnost procesa planiranja Lokalnog akcionog plana zapošljavanja i planiranje zasnovano na podacima dobijenim iz monitoringa i ocene efekata. Takođe, predstavljene su inovativne mere za zapošljavanje mladih.


Projekat "Učešće omladinskog civilnog sektora u kreiranju politika zapošljavanja mladih" faza III, realizuje se na teritoriji opština Čačak, Kraljevo i Gornji Milanovac i sprovodi ga Razvojni biznis centar Kragujevac a zahvaljujući finansijskoj podršci organizacije Solidar Suisse/Swiss Labor Assistance SLA, kancelarija u Beogradu.


Opšti cilj projekta je doprinos kreiranju delotvornijih lokalnih politika zapošljavanja mladih u Čačku, Kraljevu i Gornjem Milanovcu dok specifičan cilj je unapređenje procesa izrade lokalnih akcionih planova zapošljavanja kroz uključivanje mladih u donošenje odluka, obezbeđenje šireg konsultativnog procesa u fazi izrade i kreiranje lokalnih politika zapošljavanja mladih zasnovanih na dobijenim podacima.


Pored predstavnika Opštine i Opštinske uprave, današnjem sastanku su prisustvovali i predstavnici mladih, nevladinog sektora, gornjomilanovačke privrede, đačkog parlamenta kao i direktori srednjih škola sa teritorije naše opštine.mladi zaposljavanje    mladi zaposljavanje   Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!