opstina gornji milanovac

05. oktobar 2015.
"Darujte im eko-škole, da deca prirodu čuvaju i vole"


eko skola

U petak 2. oktobra 2015. godine u velikoj sali Opštine Gornji Milanovac održano je Savetovanje radi uključenja u program "EKO-ŠKOLE" svih obrazovnih ustanova sa teritorije naše opštine.


Na savetovanju su prisustvovali učenici milanovačkih osnovnih i srednjih škola, predstavnici Predškolske ustanove "Sunce", OŠ "Sveti Sava" iz Čačka, Aleksandra Mladenović ispred Ambasadora održivog razvoja, Bojan Milovanović "GM optimist" kao i predstavnici Odseka za poslove ekološke kancelarije Opštinske uprave opštine Gornji Milanovac.


Uvodna reč pripala je Neveni Obradović, šefu Odseka za poslove ekološke kancelarije Opštinske uprave opštine Gornji Milanovac, koja je istakla značaj, neophodnosti i prednosti ulaska vaspitnih ustanova u program eko-škole i pozvala sve prisutne da zajedno sarađuju na navedenom programu.


Predstavnik Ambasadora održivog razvoja, koji ima ulogu nacionalnog operatera i jedine ovlašćene organizacija iz naše zemlje za sprovođenje programa "Fondacije za edukaciju u oblasti životne sredine", Aleksandra Mladenović pojasnila je osnove Međunarodnog program Eko-škole odnosno korake, iskustva, planove, međunarodnu saradnju, značaj, dobit kao i druge projekte navedene međunarodne organizacije.


eko skola

Predstavnici škola sa teritorije opštine Gornji Milanovac i gostujuće OŠ "Sveti Sava" iz Čačka prezentovali su dosadašnje aktivnosti i iskustva iz programa Eko-škola dok je Ljiljana Đurović, ispred OŠ "Momčilo Nastasijević", pored prezentovanja eko-programa, govorila i o vrstama i učestalosti izvođenja ekoloških akcija vaspitno obrazovnih ustanova u Gornjem Milanovcu, prikazu i vrednovanju dosadašnjih rezultata sa zaključkom o najoptimalnijem izboru modela za realizaciju eko-programa.


Profesor Ceranić je predstavio angažovanje učenika kroz konkurs Mladi eko-reporteri ali i prikazao dva filmska ostvarenja a učesnici savetovanja imali su priliku da posete izložbu "Eko mašta može svašta".


Program "Eko-škola" ima za cilj da doprinese uređenju i očuvanju životne sredine ali i ekološkom obrazovanju i jačanju kapaciteta saradnje između različitih ustanova i sumiranju dosadašnjih aktivnosti u okviru navedenog programa.eko skola    eko skola    eko skola

eko skola    eko skola    eko skolaPovratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!