opstina gornji milanovac

02. oktobar 2015.
Potpisani ugovori za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava za poljoprivredu


ugovori poljoprivreda

Poljoprivrednici opštine Gornji Milanovac, koji su ispunili uslove opštinskog konkursa o dodeli bespovratnih sredstava za poljoprivredu, potpisali su danas sa predsednikom opštine Milisavom Mirkovićem ugovore o dodeli bespovratnih podsticajnih sredstava za poljoprivredu.


Ovom prilikom, predsednik opštine sa svojim saradnicima upriličio je prijem poljoprivrednicima i čestitao na dobijenim sredstvima sa željom da odobrena sredstva doprinesu unapređenju poljoprivrede na gornjomilanovačkoj teritoriji, a što je i zamisao po Programu podsticaja opštinske agrarne politike.


Povodom izuzetnog interesovanja poljoprivrednih proizvođača, na poslednjoj sednici Opštinskog veća a potom i sednici Skupštine opštine, usvojen je treći rebalans, kojim je u namene subvencija za poljoprivrednike, pored prvobitno opredeljenih sredstava u iznosu od 13.950.000,00 dinara, odobreno je dodatnih 15.000.000,00 dinara.


"Iako je bilo planirano da će konkurs biti otvoren do utroška planiranih sredstava, s obzirom na potrebe morali smo izvršiti rebalans opštinskog budžeta i obezbediti još sredstava u ove svrhe. Želimo da pomognemo ljudima koji žive na selu i koji žele da se vrate u ruralnu sredinu" rekao je predsednik Milisav Mirković.


Danas je potpisano osamdeset i devet ugovora o dodeli bespovratnih podsticajnih sredstava za poljoprivredu ukupne vrednosti 3.289.407,17 dinara.


Naredne sedmice nastaviće se potpisivanje ugovora sa poljoprivrednim proizvođačima koji su podneli zahtev za podsticajna sredstava.ugovori poljoprivreda    ugovori poljoprivredaPovratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!