opstina gornji milanovac

15. oktobar 2014.
Još jedna pomoć "Čovekoljublja"


elektronski registar

Dobrotvorna fondacija Srpske Pravoslavne Crkve "Čovekoljublje" ustupila je opštini Gornji Milanovac na besplatno korišćenje jedan broj sušača različitog kapaciteta koji se koriste za isušivanje zatvorenih prostora natopljenih vlagom. Opštinska uprava je zaključila niz ugovora o zajmu bez naknade sa građanima koji su, tokom ovoga leta, u poplavama i nepogodama praćenim obilnim kišama imali velike probleme da, u uslovima visoke vlažnosti, isuše prostorije u koje je prodrla voda. Prema rečima gornjomilanovačkih korisnika, sušači su izuzetno efikasni i veoma brzo su uspeli da otklone probleme s vlagom koji su građane mučili duže vremena budući da vremenski uslovi nisu bili povoljni da prirodnim provetravanjem dođe do isušivanja.


Prilikom preuzimanja ovih korisnih mašina, gornjomilanovčani iz različitih mesnih zajednica, izrazili su iskrenu zahvalnost Dobrotvornoj fondaciji "Čovekoljublje" na nesebičnoj pomoći, a koju su u više navrata pružili ugroženima u poplavama i nepogodama ovoga leta na teritoriji opštine Gornji Milanovac.


Sledeća pomoć "Čovekoljublja" biće realizovana kroz raspisan konkurs za pomoć stanovništvu koje je imalo štete na poljoprivrednim kulturama. U ovom ciklusu dobrotvorna fondacija pomaže poljoprivrednicima čije su bašte, plastenici i povrće pogođeni i uništeni poplavom. Na teritoriji opštine Gornji Milanovac, ukupno sto deset domaćinstava ispunjava uslove konkursa i ostvaruje pravo na ovu pomoć. Njima će ovom donacijom biti dodeljeno četrnaest ari semena za povrće, što podrazumeva sedam različitih vrsta semena povrća po dva ara i doniraće se jedan džak od dvadeset pet kilograma veštačkog đubriva. Kako su poručili iz fondacije svih 110 domaćinstava biće blagovremeno obavešteni o načinu preuzimanja i ove pomoći.

Povratak na: Saopštenja
Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!