opstina gornji milanovac

14. oktobar 2014.
Drugi konkurs za podelu poljoprivrednih bespovratnih sredstava


Potpisivanjem ugovora o dodeli bespovratnih podsticajnih sredstava danas je poljoprivrednicima po drugom konkursu raspoređeno oko dva miliona dinara opštinskih sredstava.


elektronski registar

Četrdeset i četiri poljoprivredna proizvođača sa teritorije opštine Gornji Milanovac, danas su potpisali ugovore sa predsednikom opštine, Milisavom Mirkovićem, o dodeli bespovratnih podsticajnih sredstava za poljoprivredu. U prvom konkursu za ovu godinu od ukupno 88 prijavljenih, 79 poljoprivrednika je ispunilo uslove i tada im je raspoređeno 4 miliona dinara ovih sredstava iz agrarnog opštinskog budžeta.


Danas je pravo na ova bespovratna podsticajna poljoprivredna sredstva u iznosu od 1.970.31,00 dinara ostvarilo 44, dok tri registrovana poljoprivredna domaćinsta nisu ispunili konkursnu dokumentaciju. U toku je i treći konkurs za raspodelu preostalih budžetskih sredstava za ove namene, a koji će trajati do 31.oktobra, kako bi se raspodelila preostala namenska sredstva, koja za ovu godinu ukupno iznose 13.950.000,00 dinara.


Predsednik opštine Milisav Mirković je najpre u svom obraćanju izrazio poštovanje poljoprivrednim proizvođačima na zahtevnim i napornim poslovima koje obavljaju na svojim poljoprivrednim gazdinstvima, rekavši tada "svesni smo da nema života ukoliko nema rada i obrade zemlje, svesni smo da je svaki posao težak ali vaš rad, od zore do mraka, ne može da se poredi sa bilo kojim poslom i svakako je za poštovanje. Mi smo budžetom opredeli znatan deo sredstava kako bi mogli na neki način da vam pomognemo, odnosno omogućimo da nešto od svoje opreme i mehanizacije prinovite.


Važno je samo da ovu tradicuju dodele bespovratnih sredstava ne prekidamo, da ta sredstva postane stalna stavka u budžetu svake godine, i ja ću se lično za to zalagati i izboriti. Time bi poljoprivrednici tokom godine mogli prikupiti i uštedeti svoja sredstva, ali da mogu da planiraju i računaju i na opštinska. Nastojimo i ovih dana razmatramo kako da nešto promenimo u poljoprivrednim konkursnim uslovima za sledeću godinu ili da povećamo novčano učešće opštine, ali kao i do sada, saglasnost za program za podsticaj poljoprivredi i utrošak naših budžetskih srsedstava moramo dobiti od Republike, odnosno nadležnog Ministarstva, rekao je danas gornjomilanovačkim poljoprivrednim proizvođačima predsednik opštine Milisav Mirković.

Povratak na: Saopštenja
Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!